Quart de Poblet reivindica el paper de les dones en el món de la ciència

L’Ajuntament ha iniciat els diferents actes i activitats entorn del 8M amb una exposició en els centres escolars

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que es commemora cada 8 de març, l’Ajuntament de Quart de Poblet està desenvolupant diverses activitats en els centres escolars per a conscienciar sobre la necessitat de construir societats igualitàries en les quals es reconega el paper de les dones.

L’actual context sanitari ha visibilitzat la importància de la ciència i és per això que des de les Coordinacions d’Igualtat i Convivència dels centres educatius i l’àrea d’Igualtat municipal, s’ha considerat oportú treballar en aquesta ocasió el 8 de març vinculant-ho amb la temàtica de les dones i la ciència.

Els actes han donat principi en la setmana del 8 de febrer, aprofitant que l’11 se celebra el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència. Així, des de l’Ajuntament en coordinació amb les associacions Quart *és *Ciència i Dones en Acció s’ha organitzat l’exposició itinerant al voltant de les dones i xiquetes en el món científic que està recorrent els quatre centres d’educació infantil i primària públics del municipi. A més, com a resultat del treball dels centres i la coordinació amb l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament, les tutories han inclòs la temàtica de les dones i la ciència en el currículum acadèmic.

Un dels principals objectius que es persegueix amb aquesta iniciativa és el de trencar amb els estereotips i mostrar referents femenins en camps de coneixement i professional que han sigut tradicionalment considerats d’homes, continuant amb la línia de polítiques de prevenció i conscienciació que en matèria d’igualtat el Consistori porta dècades desenvolupant.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.