Quart de Poblet reivindica la fi de la violència de gènere baix el crit “Vives i lliures”

L’Ajuntament impulsa diferents tallers d’apoderament i espectacles de sensibilització amb motiu del 25N

Sota el lema “Vivas i lliures”, l’Ajuntament de Quart de Poblet ha tornat a commemorar el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere amb diverses activitats de conscienciació i apoderament celebrades al llarg de la setmana. En l’acte institucional, celebrat el 25N, la regidora d’Igualtat, Cristina Mora, ha sigut l’encarregada de llegir el manifest signat per tots els grups polítics.

Mora ha volgut recordar a les dones assassinades, 1.074 des de 2003, així com a les i els menors que també han mort en contextos de violència de gènere. “Dones, persones amb nom i cognoms, a les quals se’ls ha impedit aconseguir els seus somnis, veure créixer als seus fills i filles, envellir a les seues mares…”, va reivindicar en les seues paraules la regidora.

Després de la lectura del manifest, Xarxa Teatre va posar en escena “XX:Florera”, un impactant espectacle en el qual es denuncia la concepció de la dona com a objecte d’exhibició d’una manera simbòlica.

Quant a la resta d’activitats programades, enguany, per seguretat davant les especials circumstàncies que s’estan vivint, diverses de les propostes dissenyades s’han dirigit a grups de dones ja establits, ja que es tracta de persones que conviuen en els seus respectius espais d’aprenentatge.

El programa va arrancar el dimarts 17 de novembre amb el taller “Camí a casa”, una activitat de sensibilització sobre feminisme i espai públic que imparteix l’associació Fractala i que té per objectiu treballar l’apoderament de les dones per a habitar l’espai públic.

El dijous 19, a través de la clowferencia “Qui bé et vol et farà riure”, d’Amaia Pérez Marín, es va tractar la qüestió de la violència de gènere amb dos grups ja existents, les alumnes d’Alfabetització i Aules d’Español de la Lliga Espanyola d’Educació i la classe de tertúlia literària de l’ EPA. Activitat que es repetirà el 30 de novembre, aquesta vegada, amb el grup d’Apoderament de Casa de la dona.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.