Radar Pedagògic a Alaquàs

El radar es troba ubicat al Carrer Major i és capaç de detectar els vehicles des de 300 metres gràcies a la seua tecnologia innovadora 

Alaquàs ha instal·lat el seu primer radar pedagògic, una iniciativa dins de les polítiques de modernizació de l’Ajuntament d’Alaquàs que respon a la seua aposta per millorar la seguretat vial i donar resposta a les demandes de la ciutadania. Per aquest motiu, des del Consistori es té previst instal·lar més unitats en altres zones si el seu funcionament és òptim i adequat.

El radar, que es troba ubicat al Carrer Major, entre els números 60 i 62, informa a les persones conductores de la velocitat a què circulen gràcies a una pantalla de gran visibilitat i leds d’alta lluminositat i és capaç de detectar els vehicles des de 300 metres gràcies a la seua antena de radar innovadora. A més, és totalment respectuós amb el medi ambient ja que incorpora una font d’alimentació solar, un dels compromisos municipals.

La ubicació i la seua instal·lació són fruit de l’estudi anual de sinistralitat vial que la Policia Local d’Alaquàs elabora per tal de garantir la seguretat de la ciutadania i gràcies a ell s’ha entés que el Carrer Major és un punt òptim donada la seua configuració de vial de plataforma única i el seu elevat flux de vianants.

El radar indica en verd si la velocitat de conducció és adequada, en ambre si se sobrepassa lleugerament i en roig si hi ha un excés de velocitat. En el cas de l’ambre es recorda la velocitat màxima permesa i en el roig apareix un missatge d’avertiment de perill i reducció de la velocitat. Està configurat per tal d’aplicar els marges d’error vigents a dia de hui i la seua funció és principalment informativa per a les persones conductores.

Cal destacar a més que aquest radar pedagògic té altres avantatges ja que proporciona un registre de les estadístiques de trànsit amb una gran capacitat d’emmagatzematge (fins a 1 milió de vehicles), a través del qual es permet extraure el nombre de vehicles o intensitat viària d’unitats que circulen pel vial, les seues velocitats màximes i les seues velocitats mitjanes. Tota aquesta información aportarà una gran quantitat de dades que permetrà optimitzar encara més l’anàlisi del trànsit als nostres carrers i contribuir a un augment de la seguretat vial a Alaquàs, especialment dirigit en aquest cas, a la protecció dels col·lectius més vulnerables de la via, com són els vianants.

Els radars pedagògics són aquells que mostren la velocitat a la qual circulen els vehicles i tenen per objetiu concienciar les persones conductores de la seua velocitat excessiva o si la seua velocitat és apropiada o no. Es configuren com a mesures de pacificació del trànsit i s’ha demostrat, segons diversos estudis internacionals, que són ferramentes molt útils per a la reducció de la velocitat. Fruit dels seus òptims resultats, aquests radars són cada vegada més habituals en diferents municipis ja que la velocitat és un factor concurrent associat en major mesura a la gravetat de les lesions.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia