Rafelbunyol impulsa la iniciativa “Viatjant al Gran”

El projecte permetrà que les persones majors coneguen altres municipis de la Comunitat Valenciana i així isquen de les seues rutines diàries

L’Ajuntament de Rafelbunyol ha posat en marxa una nova iniciativa en favor de les persones majors. A través de la Regidoria de Persones Majors, s’ha impulsat “Viatjant al Gran”, una iniciativa que permetrà descobrir altres racons de la Comunitat Valenciana a les persones majors de 65 anys que estiguen empadronades a Rafelbunyol.

El projecte començarà el pròxim dia 22 de novembre amb la visita a Fanzara, el municipi de la comarca de l’Alt Millars (Castelló) que s’ha convertit en tot un referent de l’art urbà gràcies a la creació del MIAU, el Museu Inacabat d’Art Urbà. En aquesta excursió, les persones que assistisquen podran contemplar, tant en les façanes de les cases com en les places del poble i més llocs, obres d’artistes de tot el món.

La visita tindrà un cost de 12 euros per persona amb menjar inclòs, i per a assistir serà necessari apuntar-se fins al 17 de novembre en el Espai Actua de Rafelbunyol.

La Regidoria de Persones Majors ha avançat que el segon dels viatges serà al municipi de Xelva i es realitzarà el dimecres 14 de desembre. Igual que amb la visita a Fanzara, la regidoria determinarà un preu tancat que inclourà una visita guiada i el menjar del dia.

L’alcalde de Rafelbunyol, Fran López, ha destacat que “des de l’Ajuntament tractem que les persones majors de Rafelbunyol s’enriquisquen culturalment amb aquesta mena d’iniciatives i que també els servisca per a trencar amb les seues rutines diàries”. D’igual manera, el primer edil afegia que “viatjar i compartir moments amb veïns i veïnes fa que la felicitat dels nostres majors augmente i per tant aquests viatges contribuiran al fet que la seua vida siga més òptima”.

Per part seua, l’edil de Persones Majors, Antonia Romero, comentava que “aquests viatges continuaran en els pròxims mesos i contribuiran al fet que les persones majors descobrisquen racons de la nostra Comunitat i a més els servisquen per a gaudir culturalment”.

Des de l’Ajuntament s’ha apuntat que l’acció “Viatjant al Gran” s’ha posat en marxa amb recursos municipals propis. La iniciativa va nàixer dels Pressupostos Participatius, en els quals se’ls va preguntar a les persones majors en què els agradaria que el consistori invertira 10.000 euros, sent la resposta de la majoria viatges per la Comunitat Valenciana.

Comenta la notícia