Re-Natura: així serà la reforma de la nova Plaça de l’Ajuntament de València

RENATURA. Eixe és el nom del nou projecte que té per objectiu transformar la plaça de l’ajuntament. Una inversió de 8,4 milions d’euros farà possible que este entorn tan emblemàtic del cap i casal canvie radicalment,

Més arbratges i més zones verdes que reduiran la calor, eixes son les principals novetats que presenta este disseny elegit pel jurat. Els tècnics que finalment han votat per este projecte, li han donat la millor valoració respecte a les altre 4 alternatives finalistes.

58.000 metres cuadrats que es veuran reformulats en tres espais principals. El primer d’ells estarà format per nombrosos arbres que travessaran de nort a sud la plaça, També la zona d’aigua serà altra de les protagonistes de la remodelació, ja que la font s’integrarà amb els vianants simulant una platja. I per ultim, la zona multisensorial, ubicada entre l’ajuntament i l’edifici de Correus i rodejada d’arbratge.

Entre altres aspectes de la plaça, les tradicionals parades de flors es reubicaran i redissenyaran i l’escultura dedicada a Francesc de Vinatea col·locada en els anys 90 es retira.

Comenta la notícia