Restauració del Talús ubicat al carrer Germanes Mirabal d’Alaquàs

L’actuació ha consistit en la substitució de l’antic sistema de reg i la dotació de noves plantes que disposen d’un sistema radicular adequat a aquest tipus de terrenys per a evitar l’erosió.

L’Ajuntament d’Alaquàs ha restaurat el talús ubicat al carrer Germanes Mirabal. L’actuació, realitzada pel Taller d’Ocupació T’Avalem sota la coordinació dels Serveis Urbans, està finançada pel Servei Públic d’Ocupació i Formació de la Comunitat Valenciana (LABORA) i el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

En la zona s’han realitzat diversos treballs. Per una banda s’ha canviat l’antic sistema de reg i s’han col·locat els ramals en horitzontal amb la incorporació de degotadors autocompensants.

Pel que fa al talús, ha sigut dividit en sis zones de manera irregular. En la primera s’ha plantat una morera (morus alba fruitless) i una herbàcia (hemerocallis). En la segona s’ha plantat vinca minor, en la tercera un entapissant (lippia nodiflora) i en la quarta cotoneaster dammeri Royal carpeta. En la cinquena zona s’ha dotat de juniperus horizontalis Andorra i finalment s’està adequant el tram per a plantar un xiprer d’entre 150 i 180 centímetres sota el qual es plantaran també un grup d’aromàtiques. Totes aquestes plantes disposen d’un sistema radicular adequat per a aquest mena de terrenys que fixen el sòl i eviten l’erosió.

Aquesta actuació forma part dels treballs realitzats per l’Ajuntament d’Alaquàs per a la millora i adequació dels espais del municipi dins de la seua política de respecte cap al medi ambient i l’entorn verd urbà. L’objectiu d’aquesta actuació és dotar Alaquàs de més zones enjardinades i millorar l’ecosistema, augmentar la biodiversitat i conscienciar la ciutadania de la importància del respecte cap a aquestes zones.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia