Ribó fa una crida a la col·laboració de les empreses per a consolidar el lideratge de València en innovació i sostenibilitat

2022-04-29 
L'alcalde de València, Joan Ribó, participa en l'acte de presentació de la nova seu de TMEIC Port Technologies.

L’alcalde ha participat en la presentació de la nova seu de Toshiba-Mitsubishi Electric Industrial Systems Corporation en La Marina

Ribó fa una crida a la col·laboració de les empreses per a consolidar el lideratge de València en innovació i sostenibilitat

2022-04-29 L’alcalde de València, Joan Ribó, participa en l’acte de presentació de la nova seu de TMEIC Port Technologies.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha participat este matí en l’acte de presentació de la nova seu de TMEIC (Toshiba-Mitsubishi Electric Industrial Systems Corporation) Port Technologies a La Marina de València, i ha destacat la consolidació de la ciutat com a nucli d’innovació i sostenibilitat. L’alcalde ha animat a la participació de les empreses radicades en el municipi per tal de continuar apostant per la ciutat com a pol d’atracció d’innovació, i ha destacat l’elecció de València per part de la Comissió Europea com una de les 100 ciutats europees que seran intel·ligents i climàticament neutres en el 2030.

Ribó ha destacat la importància que “una multinacional tecnològica de l’envergadura de TMEIC aposte per l’adquisició de la divisió de ports d’una enginyeria valenciana vinculada al nostre territori, com és Orbita”. Com a alcalde de València, ha agraït a l’empresa l’elecció de la ciutat com a seu d’esta empresa que es preveu que es convertisca en un futur immediat en el centre de tecnologia i operacions de la companyia per a tot el món. “Estem segurs –ha assenyalat Ribó davant els responsables de l’empresa- que aprofitaran el talent que existeix a la nostra ciutat, en la qual hi ha dos de les millors universitats d’Europa, i podrem crear ocupació de qualitat per als nostres joves”.

Durant la seua intervenció davant els responsables de la multinacional i el president de la Generalitat, l’alcalde Joan Ribó ha recordat que la ciutat de València ha sigut seleccionada per la Comissió Europea com una de les 100 ciutats europees que seran intel·ligents i climàticament neutres en el 2030. “Per a nosaltres –ha assegurat- és un orgull, ja que el nostre equip de govern té fortament interioritzat que la innovació i la sostenibilitat són el futur de les ciutats i la manera per a aconseguir un major benestar, en termes de qualitat de vida i incrementar la productivitat de la nostra indústria”.

Col·laboració públic-privada

Segons ha explicat Ribó, la missió de la Comissió Europea per a aconseguir l’objectiu que 100 ciutats siguen intel·ligents i emissions zero “ens obliga les institucions a comptar amb les empreses del nostre entorn, i a través de la col·laboració públic-privada, desenvolupar projectes que posteriorment siguen replicables en la resta de ciutats europees”.

L’acte ha tingut lloc en la Marina de València, que, ha recordat Ribó, “és l’hub (centre) de referència a la nostra ciutat i comunitat en innovació i emprenedoria”. De fet, este espai acull les principals acceleradores i empreses tecnològiques, i reserva també un paper destacat als sectors de la gastronomia i la cultura.

A finals de l’any passat, l’Ajuntament de València va posar en marxa, amb la col·laboració de Cámara València, la València Investment Office, un nou servici municipal concebut per a promoure la ciutat com a pol d’inversió i talent i des d’on s’ofereix informació i assessorament als qui vulguen invertir, establir la seua empresa o ampliar-la dins del terme municipal.

A més, al llarg de l’any en curs, la nostra ciutat ostenta la Capitalitat Mundial del Disseny i és, així mateix, Capital Europea del Turisme Intel·ligent, la qual cosa reflecteix l’aposta del Govern Municipal pel desenvolupament dels sectors productius més directament relacionats amb la innovació que done respostes als reptes del futur, i amb la creació d’ocupació de qualitat, en el marc de l’aposta per la sostenibilitat.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia