Sanitat adjudica per més de 9 milions d’euros tres equips de cirurgia robòtica Da Vinci

Sanitat adjudica per més de 9 milions d’euros tres equips de cirurgia robòtica Da Vinci per a l’hospital General de Castelló, Doctor Balmis i La Fe

La cirurgia robòtica facilita una major precisió i llibertat de moviment enfront de la cirurgia laparoscòpica tradicional

Es tracta d’una cirurgia menys invasiva que la tradicional que permet acurtar el temps de recuperació del pacient

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat l’adjudicació per import de 9.045.000 euros del subministrament i servei de manteniment de tres equips de cirurgia robòtica Da Vinci, que s’instal·laran un en cada província. En concret, es destinen a l’hospital General de Castelló, hospital Doctor Balmis d’Alacant i a l’hospital La Fe de València.

L’adquisició d’aquest equipament suposarà un gran avanç en l’àmbit de les intervencions quirúrgiques, ja que el sistema de cirurgia robòtica Da Vinci permet realitzar cirurgies mínimament invasives, la qual cosa contribueix a una millor recuperació del pacient. Es tracta d’una mena de cirurgia que s’empra per a intervencions quirúrgiques de les especialitats d’Urologia, Ginecologia, Cirurgia General i Traumatologia.

A més, aquest sistema de cirurgia robòtica aporta també avantatges al professional sanitari, ja que permet una major precisió en els moviments i atorga major llibertat de moviment que en una cirurgia laparoscòpica tradicional, la qual cosa fa que siga més fàcil realitzar les sutures i nuar-les. Això redunda en una menor taxa de conversió a cirurgia oberta amb la tècnica robòtica en comparació amb la laparoscòpia convencional.

D’altra banda, redueix el temps de convalescència, proporciona millors resultats funcionals i menor pèrdua sanguínia. Això influeix en una menor estada hospitalària dels i les pacients, els qui poden reincorporar-se a les seues activitats normals en un lapse molt de menor de temps.

Així mateix, els avantatges que suposa l’extensió de les cirurgies mínimament invasives, a més de la reducció de les complicacions pròpies de cada intervenció, comporta hospitalitzacions i temps menors de permanència a l’hospital, permetent una major disponibilitat i gestió eficient dels recursos assistencials.

Renovació equips d’alta tecnologia

La Conselleria de Sanitat està duent a terme un important pla d’inversió per a incorporar nous equips i renovar l’equipament tecnològic dels hospitals i centres sanitaris de la Comunitat Valenciana. La finalitat és oferir la millor atenció sanitària i realitzar una distribució equitativa de l’equipament d’última generació, de manera que qualsevol ciutadà o ciutadana de la Comunitat Valenciana tinga accés a les mateixes proves diagnòstiques, de tractament i tècniques quirúrgiques.

A més d’aquests nous aparells de cirurgia robòtica, el mes de juliol passat es va publicar la licitació, per import de 3,8 milions d’euros, de tres nous acceleradors d’electrons mòbils per al tractament de pacients amb càncer de mama a través de la tècnica de radioteràpia intraoperatòria, que s’instal·laran a l’Hospital Clínic de València, Hospital General d’Elx i a l’Hospital General de Castelló.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.