Sanitat trasllada als sindicats increments salarials per a incentivar la cobertura de places SAMU

Sanitat trasllada als sindicats increments salarials per a incentivar la cobertura de places SAMU i la millora del servei d’emergències

La Conselleria proposa augmentar les retribucions del personal de coordinació del CICU, així com l’activitat addicional del personal mèdic i d’infermeria

Les mesures presentades s’orienten a incentivar als professionals, així com a una major estabilitat de l’ús del personal de serveis d’emergències

Entre 2015 i 2022 s’han incrementat les SAMU en cinc unitats més
Gràcies al nou contracte de transport sanitari, la Comunitat Valenciana comptarà amb 61 ambulàncies més de transport sanitari no assistit i 7 unitats més de Suport Vital Bàsic, a més d’increments horaris en SAMU i SVA

La directora general d’Assistència Sanitària de la Conselleria de Sanitat, Mariam García Layunta, i la directora general de Recursos Humans, Carmen López, han celebrat aquest dijous una taula tècnica de Sanitat juntament amb els representants dels sindicats que formen part de la Taula Sectorial de Sanitat i altres representants de la conselleria.

La seua finalitat és traslladar una proposta amb les millores salarials i de condicions de treball que durà a terme la Conselleria per a incentivar la cobertura de places SAMU i la millora del Servei d’Emergències Sanitàries (SES) de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, ha destacat que l’objectiu és millorar les condicions laborals i les retribucions del personal del servei d’emergències, “la qual cosa permetrà una major dotació de recursos i una millora de la qualitat assistencial en un servei tan important i necessari com és el d’emergències. Amb això, es potenciarà i s’incentivarà la cobertura de places en els serveis d’emergències”.

Per a això, la Conselleria de Sanitat incrementarà les retribucions dels metges coordinadors dels Centres d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU), que s’equipararan a un nivell semblant al d’una prefectura de secció assistencial, amb el mateix complement específic B.

A més, Sanitat incrementarà la retribució econòmica de metges i infermeres que realitzen una activitat addicional en el SAMU.

D’altra banda, s’obrirà la possibilitat de realitzar jornades addicionals en el SES el personal facultatiu i d’infermeria d’altres categories professionals, sempre que tinguen l’habilitació professional suficient.

La Conselleria i els representants de les organitzacions sindicals s’han emplaçat a una nova reunió a principis de la setmana vinent per a negociar la proposta presentada per la Conselleria. A més, totes dues parts han acordat establir un calendari de reunions destinat a abordar altres qüestions relacionades amb la millora del SES.

Increment del transport sanitari

Des de l’any 2015, la Conselleria de Sanitat ha anat incrementant el nombre d’unitats i horaris de les SAMU en la Comunitat Valenciana. S’ha passat de 45 unitats en 2014 (33 de 24 hores i 12 de 12 hores) a 50 unitats SAMU (37 de 24 hores i 13 de 12 hores), a més de tres unitats de Suport Vital Avançat.

Així mateix, el nou contracte d’ambulàncies que en breu s’adjudicarà i el pressupost de la qual és de 373 milions d’euros, permetrà un increment de les diferents unitats de transport sanitari.

Gràcies a aquest nou contracte, la Comunitat Valenciana comptarà amb més unitats de transport i s’ampliarà l’horari en moltes d’elles.

En aquest sentit, tant els SAMU com els Suport Vital Avançat amb Infermeria incrementaran l’horari de 7 unitats, que passaran de prestar servei durant 12 hores a actuar les 24 hores del dia. Així, de les 53 unitats que hi ha en la Comunitat, 7 d’elles amplien els seus horaris per a oferir una major cobertura.

D’altra banda, s’incrementa el nombre d’Unitats de Suport Vital Bàsic (tipus B) i 7 noves unitats prestaran aquest servei. D’aqueixes 7 noves unitats, 3 d’elles prestaran servei 12 hores i les altres 4 unitats actuaran durant les 24 hores. A més, 6 unitats de les ja existents passaran a funcionar durant als 24 hores. En el cas d’aquest tipus de transport, la Comunitat comptarà amb 109 vehicles enfront dels 102 actuals.

Així, en el cas del transport sanitari no assistit no urgent, ambulàncies de tipus A, amb el nou concurs s’incrementarà en 61 el número d’aquesta mena d’ambulàncies, 51 d’elles prestaran servei en els diferents Departaments de Salut i 10 seran per a ús exclusiu del SES. Per tant, la Comunitat passarà de disposar 354 ambulàncies tipus A a tindre una flota de 415 vehicles d’aquest tipus, que principalment es fan càrrec del trasllat de pacients.

Comenta la notícia