Servicis Socials ha concedit 3.600 ajudes de manutenció i 437 ajudes de lloguer

L’Ajuntament també ha concedit 150 ajudes de despeses de comunitat i 29 d’allotjament alternatiu

La regidora de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha fet balanç de meitat d’any sobre algunes de les ajudes tramitades des dels Centres Municipals de Servicis Socials (CMSS) del consistori que, com ha recordat, “es tracta dels espais de referència en la nostra ciutat per cobrir les necessitats i urgències socials més bàsiques de la ciutadania, el primer nivell d’atenció del sistema públic de servicis socials”.

Així, l’Ajuntament de València ha tramitat fins el dia 13 de juny un total 3.600 ajudes de manutenció, consistents en un ingrés de 422,60 euros en el compte de la persona titular de l’ajuda, que servixen per a poder fer front a les compres bàsiques mensuals. Açò suposa un total de més de 1,5 milions d’euros.

Altra de les ajudes de “primera necessitat” que els Servicis Socials tramiten són les ajudes al pagament del lloguer, de les quals l’Ajuntament ha tramitat un total de 437. Esta ajuda permet a la persona beneficiària poder fer front als deutes de fins a tres mensualitats si la seua situació econòmica en eixe moment és crítica, podent-la demanar dos voltes a l’any. El total invertit supera el mig milió d’euros.

Altra ajuda que presten els servicis socials en relació a la vivenda i el lloguer és la d’entrada a un pis, per al qual es facilita les mensualitats necessàries per a pagar el dipòsit, el mes corrent i els honoraris de l’agència immobiliària. En este cas l’Ajuntament ha tramitat 57 ajudes per un import total de 63.000 euros.

Altres ajudes destacables són les de despeses de la comunitat de veïns, de les quals s’han tramitat 150. En este cas, s’ajuda a la persona beneficiària a poder afrontar el pagament dels gastos comuns de la finca, el que evita les denúncies per impagament. En tot cas, són ajudes, com totes les anteriors, puntuals i d’urgència. En este cas parlem de més de 77.000 euros abonats en este concepte.

Finalment, el consistori ha tramitat 29 ajudes d’allotjament alternatiu. Estes ajudes consistixen en el pagament d’una habitació d’hostal durant un curt període de temps per a la persona o família beneficiària mentre busquen una alternativa habitacional més estable. L’Ajuntament ha invertit 10.170 euros en estes ajudes.

La regidora Isabel Lozano ha explicat que “l’Ajuntament està fent un gran esforç per no deixar a ningú enrere, està cobrint les necessitats de la població per a que ningú haja de vore’s vivint en el carrer i està facilitant les condicions de vida òptimes per a qualsevol persona”.

La ciutat de València compta actualment amb un total de 12 CMSS, amb un total de 257 persones funcionàries que atenen cada dia les necessitats de tota la població de València que ho necessita.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.