Setmana de Poesia a Alaquàs

WhatsApp Image 2022-03-28 at 11.34.43 AM

L’activitat va ser organitzada per la Biblioteca Municipal Ausiàs March d’Alaquàs amb motiu de la Setmana de Poesia celebrada entre el 21 i 25 de març

Alaquàs va clausurar el passat divendres 25 de març la Setmana de la Poesia amb un taller didàctic sobre la creació poètica per a l’alumnat dels instituts de secundària del municipi. L’editor del programa “El Ojo Crítico” de RNE, Miguel Ángel Hoyos, va ser l’encarregat de conduir aquest acte organitzat per la Biblioteca Ausiàs March d’Alaquàs.

En l’activitat, en la que va participar l’alumnat de tercer d’ESO dels instituts de secundària Doctor Faustí Barberà, Clara Campoamor i Olivar II, es va donar l’oportunitat d’innovar i crear poesia a través de diferents dinàmiques relacionades a la seua vegada amb el mitjà radiofònic. El periodista va fer reflexionar el públic jove sobre el seu potencial i la seua creativitat i els va motivar a continuar gaudint de la literatura, i en concret de la poesia. Cal destacar que “El Ojo Crítico” és un informatiu cultural radiofònic que s’emet de dilluns a divendres i que dóna a conéixer tot allò que té a veure amb la cultura.

El taller, que forma part d’un projecte més ampli a través del qual apropar la Biblioteca a l’alumnat a través de visites periòdiques i dinàmiques, és una de les activitats de la programació organitzada amb motiu de la Setmana de la Poesia amb l’objectiu de continuar oferint dinàmiques a la població per tal de fomentar la lectura, la reflexió, la crítica i la diversitat lingüística, objectius principals de la Biblioteca Municipal d’Alaquàs com un compromís assumit dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.

Les activitats es van encetar el passat 21 de març, Dia Internacional de la Poesia, i van tindre com a acte central la inauguració del Racó de la Poesia i la presentació de la nova imatge el passat 22 de març. Els actes es van completar amb un taller per a xiquetes, xiquets i famílies sobre poesia i una selecció de llibres de poesia a l’abast de tota la ciutadania.

Dins de la programació organitzada per al mes d’abril, cal recordar que el dimecres 30 de març tindrà lloc una nova sessió del Club de Lectura de Persones Adultes que comptarà amb la col·laboració d’una representant de la Fundació Musol i que el proper 4 d’abril se celebrarà una nova edició del Club de Lectura Familiar. Per a participar en aquestes activitats cal enviar un correu electrònic a biblioteca@alaquas.org.

Per a més informació, es pot consultar el blog de la Biblioteca Municipal en el següent enllaç: https://blogs.alaquas.net/biblioteca/.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia