S’inicien els treballs de rehabilitació de la vorera del riu Xúquer entre Sumacàrcer i Alzira

El tram d’actuació proposat té una longitud aproximada de 200 metres i té un pressupost estimat de la actuació és de 89.105 € 

S’ha presentat, en el port fluvial d’Alzira, l’actuació de rehabilitació de la vorera del riu Xúquer al pas pels municipis de la Ribera.

Gràcies a un acord entre el Consorci de la Ribera i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, es rehabilitaran dos zones del  riu Xúquer en els municipis de Sumacàrcer i Alzira. 

El tram d’actuació proposat té una longitud aproximada de 200 metres i el pressupost estimat de la actuació és de 89.105 € 

La actuació proposada pretén l’eliminació mecanitzada de l’Arundo donax (canya de riu) mitjançant el desbrossament, el triturat, l’extracció de la part aèria i el transport autoritzat. Posteriorment, se cobrirà la zona anteriorment desbrossada amb una cobertura opaca (geotèxtil) durant un període d’entre 18 i 20 mesos per al debilitament final del sistema radicular de la canya eliminada i la seua destrucció total. Posteriorment es retirarà el geotèxtil.

La recuperació del riu Xúquer és indispensable, des del Consorci de La Ribera seguiran treballant per tindre el riu que tots ens mereixem.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.