S’inicien les excavacions arqueològiques al solar de la Casa Reial i de la Muralla d’Alzira

L’Ajuntament d’Alzira ha iniciat les excavacions arqueològiques en el solar de la Casa Reial o de l’Olivera, situada al carrer Major Santa Maria números 1 al 13

Posteriorment es realitzarà en el passatge de la muralla des de la Casa Reial fins la Torre del Saludador.

Esta actuació és el pas previ als projectes de recuperació i posada en valor de la Torre de la Casa Reial i la muralla. Que estan inclosos dins del Plan Nacional Xacobeo 2021-2022. Dotats amb 2.300.000 € i 400.000 € respectivament, finançats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

Els treballs que estan realitzant-se van a aportar informació arqueològica de les successives construccions en este històric punt de la Vila. On ja es van realitzar dos excavacions anteriors, una en el 2001 i la segona en el 2010.

La finalitat d’estes actuacions va ser reforçar els murs que es trobaven molt danyats per les diferents ocupacions que. Una vegada perduda la funció de Casa Reial i dels Jurats. Van transformar este immoble de traça militar en habitatges familiars.

Els treballs estan previstos que finalitzen el mes de febrer de 2024 per a, una vegada estudiades les restes arqueològiques que es troben. Valorar la seua incorporació al projecte, de tal manera que siguen part visible de la visita a l’edifici que s’alçarà integrant i conservant al seu interior els murs que constituïen la Torre de la Casa Reial.

El regidor de Patrimoni Històric, Xavi Pérez, ha assenyalat que les excavacions arqueològiques “són un pas molt important, previ, a la recuperació de la Casa Reial. Ja que són necessàries per a poder documentar troballes com estructures, murs o altres elements d’este indret tan simbòlic. De manera que les més importants puguen visualitzar-se a través d’una estructura de vidre en la planta baixa de l’edifici”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.