Solta de les aigües de la Séquia Real del Xúquer

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha assistit a la solta de les aigües de la Séquia Real del Xúquer en l’assut d’Antella

La solta de les aigües es representa, de manera simbòlica, l’inici de la campanya de reg

En aquest acte que ha coincidit amb la declaració parteix de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer de situació excepcional per sequera extraordinària en tota la Demarcació, la delegada ha remarcat que “hui és més necessari que mai ser eficients amb l’ús de l’aigua. Els valencians portem segles fent un ús responsable i eficient, encara que ara amb la tecnologia extremarem eixa cura que garantisca aigua per sempre”.

En aquest sentit, ha recordat que el Govern d’Espanya “porta anys invertint molts milions en les comunitats de regants per a modernitzar els sistemes de reg”. Així, a la Séquia Real del Xúquer, el Govern ha destinat 36,25 milions d’euros a través de les quatre actuacions que està realitzant l’empresa pública SEIASA. D’aquests treballs que abasten més de 1.000 hectàrees, es beneficiaran més de 3.000 regants.

Bernabé ha destacat que “el compromís del Govern d’Espanya amb els regants valencians és total”. “Les inversions que necessita la Comunitat Valenciana s’estan fent de la mà de les comunitats de regants en un diàleg fluid, que sempre és més beneficiós que la confrontació i el partidisme”, ha afegit.

Bernabé ha subratllat que “la Delegació i el Govern d’Espanya continuaran treballant pels regants. Ho hem fet i ho continuarem fent. Amb fets i amb inversions”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.