Sueca acull la XXII Jornada de Convivència i Esport

El Pavelló Cobert de la ciutat ha acollit la XXII Jornada de Convivència i Esport. Organitzada per l’Associació de Familiars i Persones amb Malaltia Mental de la Ribera Baixa (AFEM RB). Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca. L’objectiu de l’activitat és el de fomentar la participació de la persona amb malaltia mental. En activitats lúdiques, de convivència i de lluita contra l’estigma.

La Jornada ha consistit en una competició de futbol sala en la que han participat 8 equips de diferents centres. Que treballen en la rehabilitació de les persones amb problemes de salut mental de la província de València: VITALIA HOME, TAPIS DENIA, CEEM XERACO, ACOVA, SPORTSA, CRIS SANT PAU, AFARADEM i AFEM RB. 

Esta activitat forma part, a més, del Programa de Reducció de l’Estigma en Salut Mental i Diversitat Funcional. En el qual treballen conjuntament diferents entitats. Com ara  l’Hospital de la Ribera, les regidories d’Acció Social i Sanitat. La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives i el Servei d’Atenció i Seguiment per a les persones amb problemes de Salut Mental Greu (SASEM) de l’Ajuntament de Sueca, el Taller Ocupacional Municipal, la Fundació SASM i AFEM RB. Segons han explicat els organitzadors, enguany, aprofitant este fet, s’ha convidat també a col·laborar a l’alumnat de 3r d’ESO del Col·legi María Auxiliadora, perquè participaren activament en l’organització de la jornada, a fi de de fomentar la interacció amb les persones d’este col·lectiu en un entorn comunitari.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.