Sueca ofereix tallers per a procurar el benestar de les persones cuidadores

L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria d’Igualtat, oferirà una sèrie de tallers a la ciutadania. Concretament a persones cuidadores, dins del programa MIMAR AMAR. Un projecte que busca Mimar a les persones que destinen la seua vida a Amar a aquells que cuiden. Els tallers es realitzaran gràcies a una subvenció sol·licitada a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. 

“L’objectiu principal és millorar l’autoestima i el benestar de les persones que tenen al seu càrrec a unes altres dependents davant el desgast físic i emocional que suposa dur a terme estes funcions. A més de les que pròpiament puguen tindre, generant-los una sobrecàrrega que ha de ser reconeguda i en la qual la societat ha de fixar-se. No oblidem que, generalment, a més, estes tasques solen revertir en les dones, majoritàriament”, ha explicat la regidora d’Igualtat, Gema Navarro

Programa formatiu

Per tot això, des de la Unitat d’Igualtat Municipal s’ofereix este programa formatiu, impartit per la Consultoria Femacció, que, confien, tinga un bon acolliment. El programa constarà de 12 sessions repartides al llarg de 3 mesos. Consistents en un taller setmanal de 2 hores de duració, que començarà dimecres que ve 1 de març fins al dimecres 24 de maig. En el Casal Jove de Sueca, en horari de 16 a 18h. 

Les persones interessades es poden inscriure en el correu igualtat@sueca.es, del 15 al 24 de febrer. Indicant la persona a qui cuiden, siguen nets, netes, fills, filles, majors, discapacitats, familiars o no, etc. En principi, totes les persones interessades tindran cabuda mentre l’aforament i la realització dels tallers ho permeten.

En la primera sessió es realitzarà una valoració en la qual s’escoltaran les necessitats i demandes de les persones inscrites; i també es realitzarà una altra reunió de valoració a meitat de curs. “Amb l’objectiu de formar, informar, assessorar i afavorir el benestar físic i psicològic de les persones cuidadores, durant tot el programa s’oferiran activitats, com ara: ioga (físic i psicològic), taller de risoterapia, taller de balls, pràctiques d’exercici bàsic de la persona que cuida, aprendre l’exercici bàsic per la persona dependent, aprendre canvis posturals, i assessorament i adaptacions segons vaja sorgint la necessitat”, ha indicat Gema Navarro

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.