Sueca oferirà una programació variada per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

La ciutat de Sueca s’unirà, un any més, a la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere que se celebrarà el 25 de novembre. Des de l’Ajuntament, a través de la Regidoria d’Igualtat, s’han programat una sèrie d’actes per a reivindicar la importància d’este dia i demostrar el suport de Sueca (membre de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere) a esta causa que afecta a tota la societat.

“Encara que en estes dates es fa imprescindible donar suport a esta commemoració, la Regidoria d’Igualtat treballa de manera incessant durant tot l’any per a expressar el seu rebuig i lluitar de manera ferma contra la violència de gènere, la qual cosa es reflecteix en totes les accions que duem a terme per a sensibilitzar, conscienciar i educar a la ciutadania. A més, els plans d’igualtat i les diferents mocions consensuades ens ofereixen un diagnòstic a fi de detectar les necessitats en les quals més hem d’incidir, i en estes estan també basades totes les activitats programades al llarg del mes de novembre”, ha explicat la regidora d’Igualtat, Gema Navarro

Les activitats programades començaran dijous que ve 17 i el 24 de novembre, amb dues sessions de Teatre-Fòrum contra la Violència de Gènere, a càrrec de la Trinxera, que s’oferiran en horari escolar a l’alumnat de 4t de l’ESO en l’institut Joan Fuster i a la Casa de la Cultura. El divendres 18 de novembre, a les 19 hores, es realitzarà l’encesa d’una il·luminació especial en la façana de l’Ajuntament de color morat. El dilluns 21, a les 19 hores, tindrà lloc la presentació de l’exposició fotogràfica i performance IMPERDONABLE a la Biblioteca Municipal. La mostra podrà visitar-se fins al 30 de novembre en l’horari habitual de la Biblioteca.

El dimecres 23, a les 20 hores, el Centre Municipal Bernat i Baldoví acollirà la representació teatral Sense pors, a càrrec de TMT Artefact Teatre i Projectes Igualitaris LA ISA. L’entrada serà lliure i gratuïta. El divendres 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, a les 12 hores, en la plaça de l’Ajuntament, es realitzarà la lectura d’un manifest commemoratiu amb micròfon obert a la ciutadania. 

El diumenge 27 de novembre, a les 19.30 hores, en el Centre Municipal Bernat i Baldoví, s’oferirà la representació teatral Margarida, a càrrec de la companyia Las libélulas. El preu de l’entrada serà de 5 euros i podrà adquirir-se a través de la plataforma Notikumi (a partir del 14 de novembre) o en taquilla una hora abans de començar l’espectacle. El dilluns 28 de novembre, a les 18.30 hores, a la sala de conferències de la Biblioteca Municipal, tindrà lloc la presentació del llibre El miedo de mi vida a càrrec de la seua autora, Mónica Muñoz. El dimarts 29 de novembre, s’oferiran dos Tallers Violència 3.0, a càrrec del Centre Dona Rural Xàtiva, a la Casa de la Cultura i en horari lectiu dirigit a l’alumnat de Formació Pública d’Adults Miquel Rosanes. 

I ja al desembre, els dies 13 i 14, en horari escolar dirigit a l’alumnat de 1r de l’ESO, s’impartirà el Taller titulat El amor solo vale la alegría, a càrrec de l’educadora social Marina Marroquí. Finalment, el 17 de desembre, de 10 a 14 hores, en el Casal Jove, s’oferirà la gimcana Jocs i joguines per la Igualtat, a càrrec de Femacció-Consultora d’Igualtat. 

Comenta la notícia