Sueca participa en la I Jornada Internacional Xarxa Salut

Sueca participa en la I Jornada Internacional Xarxa Salut: Salutogènesi. Generant salut des dels nostres municipis 

L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria responsable de la Unitat de Prevenció Comunitària (UPCCA), ha participat en la I Jornada Internacional Xarxa Salut: Salutogènesi. Generant salut des dels nostres municipis, celebrada en la seu de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública amb l’objectiu de buscar un espai de reflexió i posada en comú de coneixements i experiències dels municipis, en col·laboració amb l’associacionisme local i la ciutadania, per a promoure la salut i reduir les desigualtats en este camp.

Representant a la nostra població, han acudit a la Jornada els psicòlegs del departament de Serveis Socials i de la UPCCA, Alfonso López i Suni Peiró, els quals han presentat una anàlisi de les necessitats i l’experiència del treball participatiu comunitari, des de 2014, quant a la promoció de la salut, que s’està duent a terme en el nostre municipi.

“Des de la Regidoria de Sanitat, ens sentim molt orgullosos per l’excel·lent representació que han exercit Suni i Alfonso, els quals han presentat el pòster que es va elaborar i que plasma l’èxit del treball en equip, tant de la part tècnica com de les associacions que conformen el fòrum Saludem-nos!, i que han participat en tot quant hem plantejat per a millorar la salut de la nostra ciutadania.

Quan hi ha una bona predisposició i voluntat, les coses sempre ixen bé, i treballar amb este equip és un orgull. Enhorabona a tots! Gràcies a tot este esforç ens trobem exposant el nostre projecte a nivell internacional”, ha expressat la regidora de Sanitat i responsble de la UPCCA, Estefanía Requeni. 


En la I Jornada Internacional Xarxa Salut: Salutogènesi. Generant salut des dels nostres municipis, s’han reunit 350 persones de 18 països de tot el món amb la finalitat d’intercanviar experiències i coneixement en relació a promoure la salut des de la ciutadania. Mostra d’això és el fòrum d’associacions per a la salut Saludem-nos!, creat com a motor de col·laboració i participació a l’hora de generar accions que possibiliten una millor salut a Sueca.

Gràcies a tot este esforç, la Generalitat ha concedit al nostre municipi una subvenció destinada a projectes de desplegament del IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana. L’alcaldessa en funcions, Manoli Egea, ha lloat també el treball realitzat pel fòrum Saludem-nos!, “creat en 2018 per a consolidar un espai veïnal que impulsara el treball de promoció de salut en la localitat. Des d’eixe moment, les associacions suecanes han promogut diferents accions, així com la realització del diagnòstic perceptiu de salut, juntament amb la Taula Tècnica de Salut Comunitària”.

Comenta la notícia