Sueca posa en marxa una campanya de conscienciació sobre igualtat i inclusió real amb la col·laboració del comerç i hostaleria del municipi

Les regidories d’Igualtat i Comerç de l’Ajuntament de Sueca, amb la col·laboració del Gremi d’Hostaleria i l’associació comercial Arrima’t, han presentat una campanya que té per objectiu la conscienciació social a favor de la igualtat i en contra de tot tipus de violència, que englobarà a tota la ciutat de Sueca, inclosa la seua zona marítima. La idea és implicar a totes les polítiques municipals de manera transversal, sobretot a la de comerç, mitjançant el teixit empresarial, hostaler i comercial de la nostra ciutat, i entitats socials, per la inclusió, aprofitant tots els espais comuns, públics i privats, per a donar suport al compromís de l’Ajuntament de Sueca per l’erradicació de la violència i de totes les diferències que encara existeixen i provoquen discriminacions de diversa índole.

“En el desenvolupament dels nostres plans d’Igualtat en vigor (II Pla d’Igualtat d’Oportunitats de Sueca 2019-2022, i el nostre Pla d’Inclusió i Cohesió Social -PMICS- 2019-2022), l’Ajuntament, a través de les regidories d’Igualtat i Comerç, i amb la col·laboració del Gremi d’Hostaleria i Arrima’t, posa en marxa esta campanya de conscienciació social en favor de la igualtat i en contra de tot tipus de violència, especialment l’exercida contra les persones més vulnerables a conseqüència de la desigualtat que existeix en la nostra societat”, ha explicat la regidora d’Igualtat, Gema Navarro, qui també ha assenyalat que s’ha volgut involucrar al teixit empresarial del municipi, tant als comerços de caràcter local com al gremi d’hostaleria, per ser llocs en els quals concorre diàriament tot tipus de persones, de totes les edats, com una manera de donar a conéixer, a tota la població, que Sueca aposta per la igualtat real en una societat lliure de discriminacions, generant la inclusió de tots i cadascun dels membres que la componen. Navarro, així mateix, ha volgut agrair la col·laboració que des del primer moment han oferit, tant l’associació Arrima’t com el Gremi d’Hostaleria, “a fi que Sueca siga referent en la lluita contra les desigualtats, estant disposats, a més, a ajudar, si es donara el cas, a aquelles persones que acudiren als seus negocis en un moment puntual per una situació de vulnerabilitat”.

Per la seua banda, l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha agraït també públicament la iniciativa i el treball de les dues regidories, així com la col·laboració del Gremi d’Hostaleria i Arrima’t. “Som conscients que queda molt de treball per fer, i com a alcalde, i professor, considere que el tema de la coeducació resultaria fonamental perquè les futures generacions contribuïren a aconseguir eixos objectius. Per això, m’agradaria fer una crida a les institucions que tenen potestat en el tema educatiu perquè es potencie encara més el tema de la coeducació a fi d’aconseguir, en un futur pròxim, la igualtat real que desitgem”. 

“Volem agrair a les regidors d’Igualtat i Comerç, i a l’alcalde, la confiança mostrada en la nostra associació per a col·laborar en esta campanya que continua sent tan necessària hui dia. Des del Gremi, donem suport a esta iniciativa, amb els quasi 50 negocis associats, per a mostrar que l’hostaleria, a més de cuinar, també pot conscienciar i sensibilitzar als seus clients en un tema tan important com la inclusió total de la societat. A més, oferim, a tota persona que es trobe en una situació de risc, els nostres locals com un lloc segur”, ha expressat Salvador Ortega, president del Gremi d’Hostaleria de Sueca i la seua zona marítima. Per la seua part, el president de l’associació comercial Arrima’t, Tony Landete, ha agraït també la confiança de l’Ajuntament en incloure’ls en esta campanya, així com la col·laboració del Gremi d’Hostaleria, “quan ens van plantejar esta campanya, ens va semblar extraordinària. És una manera de mostrar que els nostres negocis estan oberts a totes les persones, independentment de qualsevol circumstància. I, a més, podem oferir també protecció o una certa seguretat i confiança, ja que els nostres negocis tindran estos distintius perquè les persones sàpien que ací ens tenen per al que necessiten”. 

A través de la campanya, es facilitaran als comerços i negocis d’hostaleria uns distintius que contindran les paraules clau ‘Negoci inclusiu’, així com una sèrie d’imatges identificatives dels termes: seguretat, amabilitat i inclusió. A més, el distintiu inclourà un codi QR que derivarà a telèfons d’interés d’emergències i suport per a les persones que pogueren veure vulnerats els seus drets. “A això afegirem una xicoteta formació per a tots aquells negocis adherits a la campanya, a fi d’oferir-los un protocol d’actuació davant la possibilitat que alguna persona poguera sol·licitar la seua ajuda en cas de trobar-se davant una situació perillosa o vulnerable”, ha explicat Gema Navarro

Durant el mes de setembre, es realitzarà un reconeixement públic a tots aquells establiments que s’hagen adherit de manera voluntària a la campanya. En el cas que algun local, establiment, comerç o empresa estiga interessat a adherir-se o rebre informació, pot sol·licitar-la a través dels correus electrònics: Departament d’Igualtat (igualtat@sueca.es), Associació comercial Arrima’t (arrimatasueca@gmail.com) i Gremi d’Hostaleria de Sueca (gremihosteleriasueca@gmail.com). 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.