Sueca presenta la 18 Mostra Sonora 

Este festival internacional de música contemporània, creat en 2005 a Sueca, ha aconseguit amb el pas del temps convertir-se en tot un referent per a intèrprets i compositors

L’Espai Joan Fuster ha acollit la presentació oficial de la 18 edició de la Mostra Sonora, un esdeveniment cultural de caràcter internacional que acollirà la nostra ciutat del 16 al 19 de juny. 

Enguany, el festival porta per títol “ArtSom” i, en paraules del seu director artístic, Ricard Capellino, “el títol, palíndrom de la paraula MOSTRA, pretén posar en relleu la importància de l’ésser humà creatiu. Este, mitjançant el seu esperit inconformista, pot, a través de l’art musical actual, trobar una forma extraordinària de fer i de ser, ART, en majúscules.

La dihuitena edició, majoria d’edat en la nostra societat, ens serveix d’excusa commemorativa per a fer balanç, reflexionar i reivindicar una vegada més la nova creació sonora i el gran ventall de possibilitats que ens pot oferir, així com la necessitat de la persona per prendre consciència de la creativitat”

El regidor de Cultura, Vladimir Micó, ha tingut paraules d’agraïment per al director del festival pel seu esforç i treball, el qual ha fet possible que, fins i tot durant la pandèmia, Sueca poguera oferir estes Mostres Sonores internacionals de tant de prestig

i. “Heu sabut plasmar perfectament, especialment a través del títol d’enguany, el que signifiquen estes expressions artístiques a Sueca.

No existeix una altra denominació millor que ArtSom, perquè a Sueca som art, som cultura. Ens hem caracteritzat sempre per ser una capital cultural i així volem que continue sent. Normalment, per a poder gaudir d’estes actuacions nacionals i internacionals, has de viatjar, etc. No obstant això, en tan sols quatre dies, la nostra ciutat oferirà esta mostra cultural tan rica i variada a tots aquells que vulguen gaudir d’ella”.

Així mateix, Vladimir Micó, ha volgut fer referència a la situació que s’ha produït recentment en referència a l’eliminació del batxillerat d’Arts Escèniques i Musicals que fins ara oferia l’institut Joan Fuster de Sueca. “No té cap sentit esta decisió de la Conselleria perquè Sueca és, i serà sempre, referent i seu musical, cultural i artística de la Ribera Baixa i del territori valencià; per tant, és on més lògica té que es continue impartint esta formació”. 

La 18 Mostra Sonora se celebrarà en el Centre Municipal Bernat i Baldoví i en l’Espai Joan Fuster, i oferirà les actuacions de: Feedback and friends; Xuqr2; Neus Fontestad, Taller Municipal de Teatre de Sueca i Centre Ocupacional de Sueca; Ensemble Inverspace; Julián Elvira; i Ensemble Ascolta.

No sols comptarem amb propostes a càrrec d’intèrprets especialistes en música actual i de bagatge internacional vinguts de tot arreu, sinó també amb uns altres que venen de la mà de col·lectius que mai han tingut accés, a priori, al món de l’art sonor. Així hem tractat de MOSTRAR la música contemporània tan eclèctica com siga possible, perquè ajude a comprendre i conéixer gran part de les manifestacions sonores actuals”, en paraules de Ricard Capellino, qui ha tingut paraules d’agraïment per als col·laboradors i patrocinadors del festival, i, especialment, per a l’Ajuntament de Sueca pel seu “suport incondicional”

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.