Sueca presenta unes Festes Majors que recuperen la ‘normalitat’ després de dos anys de suspensió 

La programació ofereix una gran varietat d’espectacles, en la seua gran majoria gratuïts, pensats per a totes les edats 

El programa inclou com a una de les seues novetats enguany el I Festival Espiga Remember, que comptarà amb les actuacions de huit artistes internacionals dels 90 i els 2000 

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, i la regidora de Festes, Gema Navarro, han presentat el programa oficial de les Festes Majors del municipi 2022, uns festejos que recuperen la ‘normalitat’ després de dos anys de suspensió a causa de la pandèmia, “i que presenten com a novetat la gratuïtat en pràcticament tots els actes i espectacles, per al disfrute de la ciutadania i visitants.

El programa que hui presentem, pensat per a totes les edats, s’ha preparat amb molta il·lusió i esforç. Ha sigut un treball que ha implicat la col·laboració de moltes regidories perquè el resultat siga l’esperat per tots”, ha afirmat Navarro

Per la seua part, l’alcalde, Dimas Vázquez, ha assenyalat la dificultat que s’ha presentat a l’hora de confeccionar el programa després de la pandèmia i la volta a la ‘normalitat’, “la qual cosa ha suposat un augment considerable de la demanda, del volum de contractacions per part d’altres municipis que també celebren les seues festes en estes dates, i la impossibilitat de comptar amb determinades actuacions per diferents causes. Malgrat això, la nostra pretensió ha sigut la d’elaborar un programa molt complet per a totes les edats. Anime a la ciutadania, i visitants, al fet que acudisquen a tots els actes perquè són ells els que donen eixe plus de qualitat a les nostres festes”.

Així mateix, la primera autoritat municipal ha assenyalat que li ha suposat “una gran satisfacció poder col·laborar en la confecció de la programació, un treball que ja vaig realitzar fa dos legislatures com a regidor de Festes, en el qual vam posar en marxa el festival Espiga Rock que compleix enguany la seua huitena edició. Enguany hem volgut ampliar esta oferta de festivals amb la celebració de la primera edició de l’Espiga Remember, que espere que aconseguisca també el mateix èxit de públic”. 

Les Festes Majors de Sueca 2022 s’iniciaran el 31 d’agost amb la inauguració de la fira d’atraccions. A partir d’eixe dia, i fins a l’11 de setembre, la ciutat oferirà un gran nombre d’actes. Pel que respecta a les actuacions, pensades per a tots els públics, el dia 1 de setembre, després de la presentació de la Festera Major i la seua Cort d’Honor, s’oferirà l’actuació de Azúcar Moreno en la plaça de l’Ajuntament. El dia 2 el programa inclou la celebració del VIII Espiga Rock, en el recinte de concerts, amb les actuacions de Xavi Sarrià, Jazz Woman, Roba Estesa i Eisi/Disi (Tribut a AC/DC); i l’espectacle líric Lyberik al pati del Col·legi Cervantes. 

Pensant també en els més xicotets de la casa, el dia 3 de setembre s’oferirà el musical Recuérdame (Tribut a la pel·lícula Coco), en la plaça Ajuntament. El mateix dia, a les 23 hores, s’oferirà també l’espectacle Tributo a Lina Morgan Gracias por venir. I, a la mateixa hora, en el recinte de concerts, tindrà lloc l’actuació del grup Cali y el Dandee. En finalitzar, serà el torn del Dj Kiko Rivera i la macrodiscomòbil amb els DJ Kilo i Christian Vendrell. 

Les dos bandes de música de la ciutat participaran també en el programa de festes: els dies 4 de setembre, amb l’estrena del concert La meua terra (Tribut a Paco Muñoz) que comptarà amb l’acompanyament de la Societat Unió Musical; i el dia 6 de setembre, amb el Concert Eurosinfónico en el qual col·laborarà la Societat Ateneu Musical.

Finalment, destaquem en el programa la celebració, per primera vegada, del festival Espiga Remember, que comptarà amb les actuacions de Corona, Chimo Bayo, Just Luis, Paul Droid, Clubblanders, Eva Martí, Marián Dacal, Dani Moreno i Sylvan Style. Serà el dia 9 en el recinte de concerts. I el dia 10 de setembre, el programa oferirà l’espectacle Dancing Queen Abba Tribute Show (Tribut ABBA) en l’avinguda de l’Albufera. Tots estos espectacles i actuacions, i molts altres inclosos en el programa, seran gratuïts, a excepció del festival Espiga Rock. 

Per a la població més jove s’ha previst també una sèrie d’activitats, com ara el Concurs de Gamers, en el Casal Jove, o el Concurs de Disfresses amb premis per als més originals i macrodiscomòbil a càrrec de Djs locals. Els més xicotets, a més dels espectacles infantils, gaudiran també d’una gran diversitat de jocs. 

A tot això s’afigen actes que tradicionalment apareixen en el programa oficial, com ara la Paella Gegant, en l’avinguda del Mestre Serrano; la Cordada, a càrrec de l’Associació Cultural Amics del Coet Ribera Baixa, en l’avinguda Ciutat de Pamplona; el Festival Piromusical 20 anys, 20 cançons, que com el seu títol indica celebra la seua 20 edició i estarà a càrrec, un any més, de la pirotècnia Ricardo Caballer; o el 61 Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca i la Cavalcada de l’Arrós, que se celebraran l’últim dia de festes, l’11 de setembre. Així mateix, el programa inclou els tradicionals actes religiosos en commemoració del Crist de l’Hospitalet, el dia 4 de setembre, i de la patrona de Sueca, la Mare de Déu de Sales, el 8 de setembre. 

A l’extens programa se sumaran també, com tots els anys, la programació d’activitats esportives i la referent a la 32 edició de la Mostra Internacional de Mim, que es va presentar fa uns dies. 


Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.