Sueca s’unix al moviment Light it up blue per a commemorar el Dia Mundial de Conscienciació de l’Autisme

El municipi de Sueca s’ha unit, un any més, al moviment Light it up blue per a commemorar el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme que se celebra hui, 2 d’abril.

Per este motiu, la façana de l’Ajuntament s’ha il·luminat durant els últims dies de color blau com a mostra de suport i solidaritat cap a les persones que patixen este tipus de trastorn i les seues famílies. 

L’encesa de l’enllumenat va comptar amb la presència del primer tinent d’alcalde, Julián Sáez, i els regidors Joan López, Sari Sáez, Alfredo Planells, Isabel Benet i Pio Lledó, així com una representació de famílies integrants de l’Associació de Pares de l’Autisme de Sueca (APASU), organitzadora de l’acte.

Durant este, el secretari d’ APASU, Rubén Pastor, va intervindre per a llegir un manifest reivindicatiu sobre “la necessitat, com a societat, d’acabar amb els falsos mites relacionats amb l’autisme; afavorir la participació de les persones amb autisme i de les seues famílies; garantir que puguen accedir als serveis i recursos públics especialitzats; crear entorns accessibles i inclusius; millorar els sistemes d’identificació de l’autisme; i desenvolupar mesures urgents per a atendre desafiaments urgents”.

Així mateix, Pastor va indicar que, a Espanya, existixen 470.000 persones amb autisme que tenen molt a aportar a la societat, les seues experiències, talents i capacitats són molt valuoses per a totes les persones; però també han d’enfrontar-se a grans desafiaments per a participar en la societat en les mateixes condicions. Per això, va apel·lar al compromís de la societat amb la diversitat i la inclusió real, formant part de la solució a estes barreres. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.