Tensions, distincions, Rita Barberà, l’Amnistia i el topònim de la ciutat, el primer ple ordinari del nou Ajuntament de València

En una fita política a València, l’Ajuntament ha celebrat el seu primer ple ordinari després de més de 120 dies des de les eleccions. 

Durant el ple s’ha donat la sorprenent renúncia de Juanma Badenas i Pepe Gosálbez regidors de Vox a la seua dedicació exclusiva.

Aquest anunci s’ha fet després que el PSPV ha qüestionat la distribució de dedicacions feta per l’alcaldessa, acusant un possible ús indegut de fons públics.

També s’ha debatut el canvi en el nom de la ciutat, concloent que la decisió depén de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

L’intent de canviar el nom ha generat forts desacords entre els partits.

El ple s’ha iniciat amb advertiments que es podia estar “excedint de les seues competències legals”.

Tant el PSPV com Compromís s’han oposat fermament a la iniciativa, assenyalant la incongruència de debatre sobre l’ortografia del nom de la ciutat i qüestionant la legalitat del procés.

S’ha proposat nomenar a Rita Barberá Alcaldessa Honorífica, la qual cosa ha generat controvèrsia, ja que Compromís i el PSPV s’han oposat a causa d’investigacions relacionades amb la seua família. La proposta ha sigut secundada pel PP i Vox.

El debat ha culminat amb una moció sobre una possible amnistia per als encausats pel procés independentista català, que ha dividit encara més als partits.

La moció ha sigut aprovada amb el vot de qualitat de l’alcaldessa. 

En resum, un ple marcat per tensions polítiques i decisions crucials per a la gestió municipal i la imatge de la ciutat.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.