Torrent celebra el 12 d’octubre amb una jornada gastronòmica i activitats per als més xicotets

El Parc Central acollirà dijous que ve la celebració de la Festa Nacional a partir de les 11h

La ciutadania podrà conéixer més de prop el treball de les Forces i Cossos de Seguretat i gaudir d’una degustació de plats típics de la cultura hispana

Encara amb la ressaca del 9 d’octubre, la capital de L’Horta Sud ja es prepara per a celebrar el Dia de la Hispanitat. Dijous que ve 12 d’octubre, per primera vegada en la seua història.

Aquesta és una de les grans apostes del nou govern torrentino, l’objectiu del qual és convertir aquesta efemèride en un dels esdeveniments més esperats pels veïns de la ciutat. A més situar Torrent com un dels llocs de referència en la celebració d’aquesta data.

Amb aquest propòsit, l’Ajuntament ha organitzat una jornada d’activitats en el Parc Central. Per a “posar en valor l’extensa cultura hispana i la pluralitat del poble torrentino. A més d’atorgar a les Forces i Cossos de Seguretat el reconeixement que mereixen per la seua excel·lent labor en defensa de la ciutadania”. Tal com explica l’alcaldessa Amparo Folgado.

La nostra intenció és acostar als xiquets i joves el treball dels diferents cossos d’una manera divertida i didàctica.

Sobre aquest tema, la regidor d’Infància, Mª Ángeles Lerma destaca que “la nostra intenció és acostar als xiquets i joves el treball dels diferents cossos d’una manera divertida i didàctica. De manera que prenguen consciència del seu gran esforç”.

Per a això, des de Policia Nacional, Policia Local, Bombers i Protecció Civil, s’oferirà informació d’interés per a conéixer més en profunditat el seu dia a dia. Juntament amb una exposició dels seus vehicles operacionals i demostracions en directe a càrrec de les seues unitats canines. Aquestes activitats donaran inici a partir de les 11h, i seran complementades amb una exhibició de balls i vestits regionals.

Jornada gastronòmica protagonitzada pels diversos sabors característics de la cultura hispana

I a continuació, al voltant de les 12:30h, se celebrarà una jornada gastronòmica protagonitzada pels diversos sabors característics de la cultura hispana. Tant dels diferents racons d’Espanya com de l’Equador, quedant les degustacions a càrrec de l’Associació Cultural Castella-la Manxa, el Centre Cultural El Quixot, l’Associació d’amics de la Cultura Andalusa, el Centre Cultural Rociero Andalús de Torrent, l’Associació Unió Extremenya, l’Associació Provincial de Mestresses de casa i Consumidors Tyrius de Torrent i la Confraria de la Verge del Cigne. Els assistents podran obtindre quatre vals pel preu de 1€. La quantitat recaptada anirà en benefici de la Fundació Espurna, la fi social de la qual és l’atenció integral de persones amb diversitat intel·lectual.

Per part seua, la regidor de Festes, María Fernández, ha volgut convidar a la ciutadania a “gaudir del Dia de la Hispanitat i compartir tot allò que ens uneix com torrentinos i hispans”. Després de la qual cosa, ha volgut mostrar el seu agraïment a “totes les persones que han fet possible que la celebració d’aquesta jornada. Especialment, a la Diputació de València, que ens ha cedit un camió de bombers per a l’esdeveniment”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.