Torrent celebra la primera jornada participativa de l’Agenda Urbana 2030 amb la societat civil

Aquesta setmana se celebraran tres trobades entre l’Ajuntament de Torrent i la societat civil de la ciutat per a tractar les bases d’aquest pla estratègic

L’Agenda Urbana 2030 té com a finalitat definir les accions per a desenvolupar de manera sostenible el Torrent del futur

Ahir es va celebrar a la Sala Cívica de l’Antic Mercat la primera jornada participativa de l’Agenda Urbana de Torrent amb la societat civil, l’objectiu de la qual era tractar les propostes elaborades pel consistori en la seua anàlisi prèvia en matèria de territori, medi ambient, urbanisme, mobilitat i habitatge.

La sessió va comptar amb l’assistència de representants de la Corporació Municipal, tècnics municipals i representants de la Fundació Horta Sud, Arctic, ASIDIT, Tècniques orientals, Falla Cronista, Va unir Musical Torrent, Cercle Catòlic i les associacions veïnals de la Marxadella, La Torre i Mes de Don Pedro. En la trobada es van realitzar diverses dinàmiques de grup per a exposar els punts de vista dels participants, destacant especialment les qüestions entorn de la mobilitat i l’àmbit agrícola.

Hui prossegueixen les reunions a la Sala Cívica de l’Antic Mercat, amb una sessió que tractarà els temes relatius a l’àmbit social, cultural, educatiu i esportiu, així com el relacionat amb la igualtat. Així mateix, demà tindrà lloc la tercera data d’aquestes jornades participatives, arribant el torn dels assumptes integrats en indústria, comerç, ocupació, governança i transparència.

“L’Agenda Urbana Torrent 2030 és el pla estratègic que definirà el futur de la nostra ciutat, per la qual cosa és de vital importància que les organitzacions socials de Torrent ens ajuden a impulsar les accions que ens permeten aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible”, explica el regidor de Règim Interior i Planificació Estratègica, Andrés Campos, qui també remarca que “el camí a seguir conflueix amb l’establit per les directrius europees, nacionals i autonòmiques”.

Aquesta estratègia compta amb el finançament dels fons del programa Next Generation del Ministeri de Transport i Mobilitat i s’integra dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia