Torrent inaugurarà l’exposició accessible “La luz de tus manos” dedicada a Joaquín Sorolla

Torrent inaugurarà l’exposició accessible “La luz de tus manos” dedicada a Joaquín Sorolla en el nou Espai Sant Gregori

Un dia després de la inauguració de les instal·lacions, albergarà una exposició revolucionària i accessible. En la qual els visitants podran tocar les obres de Sorolla

Folgado: “aquest és ja un barri tradicional de Torrent i ha estat oblidat molts anys. Amb aquest Espai Sant Gregori volem fer gaudir de la cultura als seus veïns i revitalitzar les compres en el Mercat.

La cultura amb aquest nou equip de govern ha d’arribar a tots els barris i a tots els veïns”

Aquest divendres 15 de desembre a les 13 hores, la ciutat de Torrent se submergeix en una experiència única amb la inauguració de “La luz de tus manos”. Una exposició revolucionària i accessible dedicada a l’il·lustre pintor valencià Joaquim Sorolla. Aquest projecte, liderat per l’equip de Maatk Inclusió i amb la col·laboració del Grup ONCE i el suport de l’Ajuntament de Torrent, transforma l’art en una experiència tàctil i sensorial.

La proposta de Maatk Inclusió va més enllà de simplement mostrar les obres de Sorolla. Cerca acostar l’art a persones amb discapacitat visual, fent que cada peça siga tangible. Les reproduccions exactes de les obres, realitzades en relleu, permeten als visitants tocar i explorar els detalls de l’obra mestra de Sorolla amb les mans. L’objectiu és derrocar barreres i fer que l’art siga accessible a tots.

Cada obra en l’exposició ha sigut acuradament adaptada, dividint les composicions per a garantir que cada visitant-. Independentment de la seua capacitat visual, puga comprendre i gaudir plenament de la peça. A més, per a enriquir l’experiència, s’ha implementat un sistema de suport addicional. Cada obra compta amb un text explicatiu que resumeix el seu significat, oferint una síntesi de l’obra.

S’ha incorporat un QR amb llenguatge de signes

A més, es proporciona un suport auditiu a través d’un codi QR vinculat a una web. On els visitants poden accedir a guies o explicacions més extenses del contingut. També s’ha incorporat un QR amb llenguatge de signes, assegurant que l’exposició siga inclusiva per a persones amb diferents tipus de discapacitat.

Després d’una reeixida exhibició a Alacant, “La luz de tus manos” arriba a Torrent amb la intenció de portar la llum i la màgia de Sorolla als seus veïns i veïnes. A través del tacte, els visitants podran explorar les platges i escenes dibuixades per Sorolla, tot creat amb la destresa de les seues gemmes.

Espai Sant Gregori, Cultura a l’abast de tots els veïns dins del mercat

L’exposició estarà allotjada en l’Espai Sant Gregori de Torrent, que s’inaugurarà un dia abans, aquest pròxim dijous. Una obra cofinançada per l’Ajuntament i els fons europeus FEDER. Un espai cultural multifuncional que connecta amb les parades del Mercat Sant Gregori. L’alcaldessa Amparo Folgado ha destacat que “des de l’Ajuntament de Torrent, volem que la cultura arribe al barri on se situa el Mercat Sant Gregori. La Parròquia de la Sagrada Família i el Centre de Salut Pintor Ribera”.

L’Espai Sant Gregori, que obrirà les seues portes un dia després de la seua inauguració

A més, també ha assenyalat que “aquest és ja un barri tradicional de Torrent i ha estat oblidat molts anys. Amb aquest Espai Sant Gregori volem fer gaudir de la cultura als seus veïns i revitalitzar les compres en el Mercat. La cultura amb aquest nou equip de govern ha d’arribar a tots els barris i a tots els veïns”.

L’Espai Sant Gregori, que obrirà les seues portes un dia després de la seua inauguració. S’erigeix com un espai cultural i d’esdeveniments municipals per al barri. Albergant després de la seua inauguració una exposició inclusiva i dedicada a Sorolla.

Aquest nou capítol en la vida cultural de la ciutat cerca no sols il·luminar a aquest barri de Torrent amb la màgia de l’art, sinó també inspirar una nova apreciació i comprensió d’aquest, sense importar les habilitats sensorials de cada individu.

L’exposició estarà oberta al públic des del 15 de desembre fins al 15 de gener, durant l’horari habitual del Mercat Sant Gregori.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.