Torrent programa activitats de sensibilització amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBI+

Les campanya persegueix conscienciar a la ciutadania i està dirigida a un públic divers

El 28 de juny se celebra el Dia de l’Orgull LGTBI+, data que coincideix amb les primeres manifestacions espontànies que van tindre lloc en 1929 a Nova York. En aquest context, Torrent es declara obertament com a ciutat plural i diversa, orgullosa de tots els seus ciutadans i ciutadanes, que defensa la igualtat i la no discriminació per raó de sexe i gènere.


Des de la unitat d’Igualtat de l’Ajuntament de Torrent, encapçalada per la delegada Marina Olivares Hernández, s’han programat en aquestes dates activitats de sensibilització i la prevenció de la LGTBIfobia. La finalitat és també oferir informació i visibilitzar a les persones LGTBI+ en un context de quotidianitat de la diversitat, especialment les dones lesbianes, un dels col·lectius menys visibilitzats.


Aquestes activitats estan dirigides a un públic divers. D’aquesta manera, la divulgació de la imatge corporativa dissenyada a aquest efecte per les xarxes socials i el mobiliari de la ciutat està pensada per a arribar a la ciutadania general.


Per als menors s’organitzaran dos contacontes que pretenen eliminar estereotips socials des de la infància i fomentar el valor de la igualtat d’oportunitats i de tracte. Els contes triats són: Tinc una tia que no és monjita, que narra des dels ulls d’una xiqueta de huit anys la vida de la seua tia, que no té marit, però sí una núvia a la qual mestressa. El segon conte és Dues mamàs, relacionat amb l’acceptació dels nous models familiars i la prevenció a l’assetjament escolar. Aquestes activitats comptaran amb la col·laboració de les biblioteques de Torrent i el Espai de lectures violeta.


Per als i les joves, i amb la col·laboració del Centre d’Informació Juvenil, es repartiran llibretes amb la imatge de la campanya i informació sobre drets i adreces d’interés.
El consistori també es compromet a reparar el mural realitzat per l’artista grafitera Joys sobre el respecte LGTBI+ i danyat per segon any consecutiu en un acte vandàlic.


L’Antic Mercat acull la presentació d’un projecte faller per al Festival Diversity València
D’altra banda, la Sala Cívica de l’Antic Mercat acull aquesta vesprada, a les 20.00 hores, la presentació d’un projecte faller sobre diversitat emmarcat en la celebració del Festival internacional de música Diversity València i que compta amb la col·laboració de la Falla Cronista Vicent Beguer i Esteve de Torrent.
La falla del projecte, obra de l’artista faller Raúl Martínez, l’esbós del qual es presentarà en l’acte, es plantarà al juliol en la Ciutat de les Arts i les Ciències durant la celebració festival i a Torrent en la Setmana Fallera 2023.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.