Un estudi de l’OCU valora amb la màxima nota la xarxa ciclista de València

Un estudi de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha valorat la xarxa ciclista de la ciutat de València, juntament amb les d’altres 13 grans ciutats espanyoles, i li ha atorgat la qualificació global màxima de cinc estrelles, millorant així la classificació anterior i situant-la entre les tres millors ciutats per anar amb bici. El regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha agraït este nou reconeixement i ha  destacat “l’aposta contundent del govern de Joan Ribó per millorar la qualitat de vida dels valencians i valencianes amb un model de ciutat sostenible i amable amb les persones, que han passat a ser prioritàries”. 

L’estudi, que insta als ajuntaments a accelerar la transformació dels espais urbans per canviar cap a una mobilitat més sostenible, conclou que la xarxa ciclista de València ja es situa entre les tres millors, juntament amb les de Vitòria i Sevilla. La millora respecte a 2013 es cimenta en una puntuació màxima en aspectes com ara l’abast de la xarxa, la seua continuïtat o el fet que es reconeix fàcilment. A més, es valora positivament la seua uniformitat, que siga directa, la presència en vies principals i que es tracta d’una xarxa espessa.  

L’estudi alerta que “la bici només es percebrà com un mitjà de transport quan siga segur utilitzar-la sense por al trànsit i permeta arribar de forma còmoda a qualsevol punt de la ciutat”, per la qual cosa valora positivament les vies ciclistes ben dissenyades, que eviten maniobres estranyes dels ciclistes, i que siguen útils per als desplaçaments de les persones. En este sentit, valora que la xarxa de València “permet arribar de la perifèria al centre i connecta tots els barris”.

Grezzi ha recordat que, per arribar a este punt, s’han incrementat un 36,1 % els carrils bici en la ciutat, que ja permeten recórrer més de 166 quilòmetres. “Permetre l’ús d’una alternativa sostenible al vehicle motoritzat és, juntament amb la recuperació de més de 60.000 metres quadrats per a l’ús de vianants, una forma de democratitzar l’espai públic i el seu ús perquè és així com permetem que les persones puguen triar com fer els seus desplaçaments, a diferència del vell model que només prioritzava un tipus de desplaçament tot i que no era el majoritari”, ha explicat Grezzi.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.