Un total de 523 obres concorreran als Premis Literaris de l’Ateneu Mercantil 2022

Pura García ganadora V Certamen de Poesia Ateneo 2021 (3)

 La volta a la normalitat ha permés que el nombre d’obres presentades recupere valors pre-pandèmia

· La IV Nit Valenciana de les Lletres de l’Ateneu se celebrarà a la fi de setembre

Un total de 523 obres concorreran als Premis Literaris de l’Ateneu Mercantil 2022 després de tancar-se el termini de lliurament el passat 30 d’abril per als certàmens de novel·la, relat curt i poesia. En concret, 143 novel·les aspiren a adjudicar-se el V Premi Nacional de Novel·la Ateneu; 275 competeixen per al VIII Premi Relat Curt i 105 al VI Premi de Poesia.

Una vegada aparcada la pandèmia amb la volta a la normalitat, les xifres de candidats han tornat als valors anteriors, ja que en l’última edició, amb motiu del llarg confinament, quasi es van duplicar les obres presentades. Va ser un temps excepcional llavors aprofitat per molts escriptors per a donar curs a la seua creació literària.

Després de registrar totes les obres presentades, aquestes passaran al procés de preselecció per part d’un equip de lectors, que tenen com a missió seleccionar tots els escrits que passaran posteriorment als jurats integrats per escriptors, editors i crítics literaris.

El jurat de la Nit Valenciana de les Lletres es reunirà a primers de setembre per a seleccionar les obres guanyadores entre els finalistes. La fallada i el nom dels guanyadors es donaran a conéixer en la IV Nit Valenciana de les Lletres que se celebrarà a la fi de setembre.

Els certàmens literaris de l’Ateneu Mercantil comporten un premi en metàl·lic de 8.000€ en el cas de Novel·la i de 1.000€ per a cadascun dels guardonats en Relat Curt i Poesia, així com la publicació de les obres per l’Editorial Olé Llibres, que col·labora en aquests concursos.

Últims guardonats, en la Fira del Llibre

L’IV Premi Nacional de Novel·la Ateneu Mercantil de l’any passat va ser per a l’obra ‘Ànima’ de Lorenzo Delgado Santos. El VII Concurs Nacional de Relat Curt va recaure en ‘Silenci… es roda’ de José Borredà Mateu, mentre el V Certamen de Poesia li ho va adjudicar el poemari ‘Milà’ de Pura García Pérez.

Tant Lorenzo Delgado Santos com Pura García van signar les seues obres guanyadores de novel·la i de poesia respectivament en la fira del llibre, en la caseta de l’Editorial Olé Llibre.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia