Un total de 64 obres finalistes competeixen pels Premis Literaris de l’Ateneu 2022

Es donaran a conéixer en la IV Nit Valenciana de les Lletres, el 29 de setembre

· Es van presentar al certamen 523 obres per als premis de Novel·la, Poesia i Relat Curt

· Marta Robles rebrà el ‘Premi de les Lletres de l’Ateneu’ per la seua trajectòria literària

· La gala tindrà lloc en Saló Stolz a partir de les 20.30 hores

L’Ateneu Mercantil de València celebrarà dijous que ve 29 de setembre la IV Nit Valenciana de les Lletres en la qual atorgarà el ‘V Premi Nacional de Novel·la Ateneu Mercantil’, el ‘VIII Concurs Nacional de Relat Curt’ i el ‘VI Certamen de Poesia’. En el mateix acte s’entregarà el ‘Premi de les Lletres de l’Ateneu’ que enguany ha recaigut en l’escriptora i reconeguda periodista Marta Robles per la seua trajectòria literària, prenent així el testimoni de Lorenzo Silva, distingit en la passada edició.

Als Premis Literaris de l’Ateneu 2022 van concórrer un total de 523 obres després de tancar-se el termini el passat 30 d’abril. Una quantitat inferior a les de 2021, on van créixer exponencialment a causa del confinament que durant 2020 va permetre a molts nóveles escriptors temps suficient per a donar curs a les seues creacions. Llavors van participar un total de 1.407 escrits pels 523 del present curs. D’aquestes obres, 275 corresponen a relat curt; 143 a novel·la i 105 a poemes. Realitzada el primer sedàs, el jurat dels Premis Literaris de l’Ateneu, compost per escriptors, editors i crítics literaris, va seleccionar a principis de setembre les obres finalistes: 30 poemes, 30 relats curts i 4 novel·les.

Quant a la temàtica de la novel·la, la majoria són thrillers i policíaques. “També hi ha alguna històrica i costumista, a diferència de l’any passat on va destacar, sobretot, la novel·la històrica, sempre amb la ciutat de València com a fil argumental i origen dels seus continguts”, ha explicat la coordinadora dels concursos literaris, Melania Vázquez.

Per part seua, la presidenta de l’Ateneu Mercantil, Carmen de Rosa, ha destacat “la consolidació dels Premis Literaris de l’Ateneu” que pretenen “visibilitzar i donar a conéixer, en definitiva, als escriptors nóveles en l’àmbit de la poesia, el relat i la novel·la”.

Premis en metàl·lic

Els Premis literaris de l’Ateneu que s’entregaran en la Nit valenciana de les Lletres comporten uns premis en metàl·lic de 8.000 euros, en el cas de Novel·la, i de 1.000 euros per a cadascun dels guardonats en Relat Curt i Poesia. Igualment, la distinció comporta la publicació de les obres per l’Editorial Olé Llibres. En la passada edició, l’IV Premi Nacional de Novel·la va recaure en ‘Ànima’ de Lorenzo Delgado Santos; el V Certamen de Poesia va ser per al poemari ‘Milà’ de Pura García Pérez i el VII Concurs Nacional de Relat Curt li ho va adjudicar ‘Silenci… es roda’ de José Borredà Mateu.

Comenta la notícia