Una nova exposició de la Verge dels Desemparats com a inspiració artística disponible a València

La Casa Museu Benlliure acull l’exposició “Devoció en la quotidianitat. La Verge dels Desemparats com a motiu artístic en la plàstica valenciana entre els segles XIX-XX”. 

La mostra coincideix amb els actes centrals commemoratius del centenari de la coronació de la Verge. Analitza la iconografia mariana en l’art valencià entre 1860 i 1943.

El projecte explora les representacions de la Verge més enllà del seu valor devocional i la seua vinculació amb els gèneres plàstics que vertebraven l’art del moment. Com la pintura d’història, el costumisme o la pintura de paisatge. 

La sala d’exposicions temporals de la Casa Museu Benlliure acull la proposta, que està comissariada per Sofia Barrón Abad i compta amb una selecció de més de cinquanta peces cedides. Entre altres, pel Museu de Belles arts de València, el Museu Sorolla, el Museu Marià de la Real Basílica de la Verge dels Desemparats, el Museu Nacional de Ceràmica, la Biblioteca Valenciana, i nombrosos col·leccionistes privats. Moltes d’aquestes obres s’exhibeixen per primera vegada al públic.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.