La inciativa està organitzada pel Grup Promotor Postincendi de Carcaixent

El Grup Promotor Postincendi de Carcaixent ha organitzat per a este divendres 30 de juny una ruta pel Paratge Natural Hort de Soriano- Font de la Parra per conèixer com està el terreny afectat per l’incendi un any després. Experts en temes forestals realitzaran explicacions sobre com ha evolucionat la vegetació i quines són les actuacions que estan duent-se a terme en matèria de recuperació i regeneració. A continuació, hi haurà un sopar popular en l’ Hort de Soriano per a tots el participants que desitgen quedar-se. L’activitat és gratuïta i el punt d’encontre serà al propi Hort a les 19.30h. Cal inscriure’s prèviament al correu gp.postincedi@carcaixent.es

El Grup Promotor Postincendi es va constituir el passat mes de novembre amb el recolzament de l’Ajuntament de Carcaixent i l’orientació d’Utòpika, el grup d’Investigació Participativa de la Universitat Politècnica de València. L’objectiu del Grup Promotor és fomentar i assegurar la participació ciutadana en el disseny del procés de regeneració de les muntanyes de Carcaixent. D’esta manera s’han organitzat diverses dinàmiques de sensibilització, com les realitzades durant la Festa per l’Escola Pública o la Fira Modernista per donar a conèixer el projecte i animar sumar-se a les seues iniciatives.

Este grup de participació, que també està representat en la Mesa de Concertació de Conselleria, està treballant en altres propostes més concretes per tal que la ciutadania tinga les eines necessàries per a la presa de decisions. Entre els mesos de setembre i desembre es realitzaran diverses jornades de formació per a preparar el procés de participació sobre la gestió de les muntanyes a finals d’any. Com han explicat des del grup promotor, a banda de la restauració de la superfície cremada, un dels seus objectius fonamentals és  la mobilització de la població per la pressa de consciència i responsabilitat, per a que es puga crear un pla de gestió ambiental constituït entre tota la ciutadania.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.