Universitat Popular d’Alaquàs

Un total de 420 alumnes han format part enguany d’aquest servei municipal creat per l’Ajuntament d’Alaquàs per tal de donar resposta a les demandes i necessitats educatives i culturals de la població adulta.

La Universitat Popular d’Alaquàs UNPAS va celebrar ahir dimarts 14 de juny la cloenda del curs 2021-2022. El Castell d’Alaquàs va acollir l’acte que es va desenvolupar al claustre amb gran èxit de participació.

En l’acte van estar presents l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, la Regidora d’Educació, Marian Espert, el Regidor de Cultura i Esports, Fran Evangelista, la directora de la Universitat Popular, Cefe Marcos, l’equip docent i l’alumnat.

La Universitat Popular d’Alaquàs va nàixer en el curs 2019-2020 com una aposta de l’Ajuntament d’Alaquàs per donar resposta a les demandes i necessitats educatives i culturals de la població adulta i amb l’objectiu de proporcionar un desenvolupament integral a totes les persones interessades.

Està dirigida a persones majors de 18 anys i en ella s’ofereix una programació molt variada en educació no reglada. 

La Universitat ha comptat enguany amb un total de 420 persones matriculades i 31 tallers formatius dels quals 29 han sigut impartits per professorat municipal i 2 per persones col·laboradores amb la Universitat (Enric Parreño el taller de Música i Enric Juan Redal el Seminari d’Història Local) articulats en diferents tipus de matèries: cursos d’inclusió ciutadana, tallers de comunicació digital i ús del mòbil, tallers de llengües, taller de gramàtica i ortografia, tallers de salut, benestar i envelliment actiu, estimulació cognitiva, agilitat mental, psicologia, nutrició i salut, taller d’entenent la música i el seminari d’història local d’Alaquàs.

Enguany, com a novetat, s’ha encetat l’activitat del Club de Lectura. Amb dos grups de matí i de vesprada i amb un total de 28 persones matriculades aquesta nova iniciativa ha resultat tot un èxit.

Comenta la notícia