Urbanisme inicia les obres de les dos noves places de Pérez Galdós i Giorgeta

Sandra Gómez destaca que les obres avancen a bon ritme i es conclouran a principis de juliol, per tal que els veïns i les veïnes puguen ja gaudir dels avantatges d’este projecte

Les obres d’urbanisme tàctic que està desenvolupant la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana en les avingudes de Pérez Galdós i Giorgeta continuen avançant a bon ritme.

La intervenció, que contempla l’ampliació d’espai per a vianants, nous passos de vianants, un carril bici unidireccional a banda i banda de les avingudes i àmplies parades d’autobusos, també inclou dos noves places per als vianants que se situen en la trobada del carrer Jesús amb l’avinguda i al final del carrer Pérez Rico. La vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha destacat la importància d’esta actuació que permetrà recuperar de manera immediata espai per als vianants mentre es redacta el projecte de renaturalització de les dos avingudes.

“L’avinguda Pérez Galdós-Giorgeta és un eix amb gran importància de mobilitat, amb presència majoritària de vehicles, per la qual cosa l’aplicació de l’urbanisme tàctic permetrà impulsar una important transformació de l’entorn, fins a comptar amb un 45% d’espai per als vianants en les dos avingudes”, ha subratllat Gómez. La zona d’actuació abasta tota l’avinguda de Pérez Galdós i l’avinguda Giorgeta (atesa la seua extensió, quasi 2 quilòmetres i 136 metres de longitud, són diversos els districtes i barris que es veuran beneficiats per esta actuació). El projecte consistix en l’eliminació d’un carril de circulació per sentit, que permet ampliar les voreres des dels 1,80 metres d’alguns punts fins als 4 metres en tota l’avinguda, i inclou nous passos de vianants per a millorar la mobilitat a peu.

Durant les últimes setmanes s’han fet treballs de col·locació de vorades i pintura per a diferenciar i delimitar amb franges diagonals de color roig els nous espais per als vianants. Actualment, s’han pintat estos espais en tot l’àmbit, mancant un últim tram en l’avinguda Giorgeta. A més, estes bandes d’ús per als vianants se senyalitzen amb figures de vianant pintades en color blanc sobre el paviment per a destacar els espais que s’han recuperat per a les persones.

En els pròxims dies es finalitzaran els treballs de pintar i senyalitzar els carrils bicis unidireccionals a banda i banda de l’avinguda, els quals discorreran per l’exterior de les noves zones per als vianants, al costat dels carrils de circulació, separant així la circulació de bicis i vianants. Quant al transport públic que transcorre per l’avinguda, s’han creat plataformes i ampliat les parades per tal que els usuaris puguen esperar en espais més còmodes i segurs.

Esta setmana han començat els treballs previs per a la creació de les dos places per als vianants en l’espai recuperat en els encreuaments amb els carrers Jesús i Cerdà i Rico. Seran dos nous espais d’estada en les avingudes, que manquen en l’actualitat de zones de descans.

Amb eixe objectiu, es col·locarà nou mobiliari urbà, com ara bancs i taules de pícnic, i s’instal·larà en la plaça del carrer Jesús l’estructura d’arquitectura efímera que va formar part de l’edició de la Valentina de l’any 2021, reconvertint-la en una pèrgola que ombrejarà part de la plaça i, juntament amb el paviment, contribuirà a dotar este espai d’un disseny i identitat propis.

El paviment d’estes places distingirà les zones per als vianants amb diferents marques i grafismes de color ocre. En tot cas, es mantindrà l’accés de vehicles de residents als garatges existents, així com a vehicles d’emergència, separant les zones de pas de vehicles i les de vianants amb bancs de formigó, la qual cosa donarà més seguretat a estos nous espais d’estada.

Obres concloses a principis de juliol

Es preveu que les obres provisionals de reurbanització estaran concloses a principis del mes de juliol, amb la finalitat que amb esta actuació d’urbanisme tàctic, els veïns i les veïnes de Nou Moles, La Petxina, La Raiosa, Patraix i Arrancapins podran gaudir ja dels avantatges d’estes obres de recuperació d’espai públic.

A més, en les pròximes setmanes es donaran a conéixer als guanyadors del concurs d’idees per a la reurbanització definitiva de l’avinguda, un projecte que inclourà l’eliminació del túnel, tal com reivindiquen els veïns i veïnes des de fa dècades.

Comenta la notícia