València acull les activitats en honor a sant Vicent Ferrer    

El divendres, 5 d’abril, es donarà a conéixer el primer premi del “Concurs de Miracles”. L‘endemà a les 11 hores es farà una representació del Miracle guanyador

El 8 d’abril a les 14 hores, es dispararà una mascletà a càrrec de la pirotècnia Vulcano en la plaça Tetuan

A la vesprada, partirà de la Catedral de València la processó a les 19 hores  

La Junta Central Vicentina, en coordinació amb les associacions, organitza, des del 2 d’abril. Activitats en honor a sant Vicent Ferrer, que enguany se celebra el dilluns 8. Esta festivitat es duu a terme en els diferents barris i poblacions de València. On s’alcen altars amb escenaris per a representar els “Miracles” del Sant, declarats Bé d’Interés Cultural.

Es tracta de xicotetes obres de teatre en les quals s’escenifiquen “miracles” de sant Vicent Ferrer, representats en valencià per adolescents menors de 14 anys.

“Els nostres xiquets són el futur de la festa. També la garantia que la devoció a sant Vicent Ferrer segueix i continuarà viva mentre tots ells continuen representant els Miracles de Sant Vicent. No hi ha dubte que sant Vicent Ferrer és una figura molt volguda. Un sant que ha deixat un llegat inesborrable en la nostra història”. Destaca la regidora de Festes i Tradicions i president de la Junta Central Vicentina (JCV), Mónica Gil.

El “Concurs de Miracles”, en el qual està previst que participen 179 menors de 14 altars.

El “Concurs de Miracles”, en el qual està previst que participen 179 menors de 14 altars. Se celebra els dies 2, 3 i 4 d’abril a les 15.30 hores, en la Delegació Territorial de l’ONCE. Situada en la Gran Via Ramón y Cajal, 13. Este dimarts, l’orde de participants va ser. Altar de l’Oliveral, Associació de la Pila Baptismal, Confraria de la Canyada, Altar de Russafa i Altar del Mercat. Este dimecres, l’orde de participants serà: Altar de Riba-roja de Túria, Altar del Tossal, Altar d’Almàssera i Altar del Mercat de Colón. I, el dijous 4 d’abril, l’orde serà: Altar del Carme, Altar del Pilar, Altar dels Mocadors, Altar de Xirivella i Altar del Mar.

Gil ha assenyalat que es tracta d’“uns dies en què les places i carrers de València s’omplin d’altars. Des d’on rememorem la vida i l’obra de sant Vicent Ferrer. Durant estos dies, els seus miracles cobraran vida i el nostre sant patró estarà més viu que mai”.

Divendres 5 d’abril és quan es coneix la relació de premiats

D’altra banda, el divendres 5 d’abril és quan es coneix la relació de premiats i l’endemà, el 6 d’abril, a les 11 hores es farà una representació del Miracle. Que obtinga el primer premi en el concurs en la plaça de la Verge. I, el diumenge 7 d’abril, es dispararà un Castell de Pals “A l’antiga” a càrrec de la pirotècnia Nadal, que tindrà lloc en la plaça de la Reina a les 21.30 hores.

El dia de la festivitat, el 8 d’abril, a les 10 hores es realitzarà la missa pontifical en la Catedral de València. Tot seguit, a les 12 hores, es donarà pas a l’ofrena de flors a sant Vicent Ferrer en la plaça de l’Ajuntament. El recorregut partirà de la plaça, seguirà pel carrer de Sant Vicent i el carrer La Paz. Acabarà en el tapís de flor instal·lat en la façana de la Casa Natalícia de sant Vicent Ferrer.

A les 14 hores d’eixe mateix dia, es dispararà una mascletà a càrrec de la pirotècnia Vulcà en la plaça Tetuan. A la vesprada, partirà de la Catedral de València la processó a les 19 hores. Eixirà per la porta dels Ferros, en direcció a la plaça de la Reina, carrer de la Pau, General Tovar i plaça Tetuan, fins a església de Santo Domingo, carrer de la Mar, plaça Sant Vicent Ferrer, trinquet de Cavallers, plaça Nàpols i Sicília. Església de Sant Esteban, carrer d’Edeta, carrer del Palau i entrada, de nou, a la Catedral.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.