València aplicarà un conjunt de mesures per dinamitzar el mercat de Benimànet

L’Ajuntament inverteix més de 11,3 milions d’euros des de 2015 en els mercats municipals i el mercadet de vell

La Regidoria de Comerç treballa en un conjunt de mesures específiques per a fomentar l’activitat comercial al Mercat Municipal de Benimàmet.

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha anunciat que s’està estudiant “la implantació d’una exempció de la taxa mensual que paguen els concessionaris de les parades d’este mercat durant dos anys, la qual cosa significarà que durant este temps voran bonificades totes les despeses que tenen a vore amb la llum, l’aigua, el manteniment i la neteja del recinte, que seran assumides directament per l’Ajuntament de València”. A més, també es vol dur la Tira de Comptar als voltants del mercat, tant els dimecres com els dissabtes, on els agricultors i agricultores de Benimàmet vendran productes de l’horta directament.

“Pensem que pot suposar un atractiu i un al·licient extra per a incrementar la visita de clients a este mercat”, ha explicat Galiana. Com es conegut, el de Benimàmet és un mercat xicotet que disposa de sols cinc parades, de les quals hi havia fins ara dos ocupades. La idea, ha manifestat el regidor Galiana, “és fer, des de la Regidoria de Comerç, tot el que poguem i el que estiga a les nostres mans per fer que les dos parades que hi havia fins ara tornen al mercat i, al mateix temps, promoure que els altres tres llocs disponibles s’ocupen per a aconseguir un mercat actiu al complet”.

L’edil ha afegit que “els mercats municipals són un pilar clau en el model de ciutat de l’actual govern municipal, i els venedors i venedores sempre ens trobaran al seu costat per impulsar este model de xicotet comerç de proximitat. Pensem que estes dos mesures poden beneficiar al mercat a curt i mig termini”.

Galiana ha recordat també que l’actual govern municipal ha impulsat obres i inversions de millora en els mercats municipals i el mercat de vell de València per un import de de més de 11,3 milions d’euros “el que palesa la importància que donem a estos recintes, així com la dinamització i promoció que impulsem en ells, a més d’altres activitats com pot ser la celebració anual de la festa dels mercats municipals “Bonic/a Fest”.

Algunes de les intervencions dutes a terme són les reparacions dels forjats de la zona de pescateria a mercats com el d’Algirós (actualment en execució), Castella, Russafa i Rojas Clemente; la renovació del sistema de climatització dels mercats del Cabanyal, Natzaret, Castella, Jerusalem, Jesús i Benicalap; el canvi d’il·luminació en diversos mercats; el repintat de les façanes; les reparacions de les cobertes; o la reparació i protecció de tota la vidriera que composa el característic mercat de Mossén Sorell. També s’han fet reformes de lavabos o instal·lació d’aigua calenta, de la que alguns mercats com el d’Algirós no disponien.

A més, l’Ajuntament té en marxa la licitació d’un projecte per a modernitzar el mercat del Cabanyal amb la instal·lació d’una consigna per a arreplegar les compres fetes per internet amb horari de vesprada. Una solució que adapta els mercats als horaris de totes les persones.

El mercat del Grau, a punt

Finalment el regidor de comerç, Carlos Galiana, ha explicat que el nou mercat del Grau ja està a punt, i que en breu podrà obrir al públic. Es tracta del mercat municipal més antic de la ciutat i que estava a punt de desaparèixer, ja que sols quedaven tres parades en actiu i que, ara, amb esta profunda reforma es convertirà en un mercat de a l’avantguarda que potenciarà les compres de proximitat en el districte mariner.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.