València aposta per un turisme sostenible i intel·ligent que implica el turista, a l’empresa i al resident

Emiliano García destaca que el reconeixement de la UE “és un aval a la política municipal turística que vam posar en marxa en l’anterior legislatura”

El Palau de Congressos ha acollit hui el Fòrum Urbà València 2030 amb la sessió “València, capital europea del turisme intel·ligent. Liderant el canvi”, impulsat per l’Ajuntament de València a través de la Regidoria de Turisme i Internacionalització i Visit València. Estos diàlegs tenen com a objectiu establir un espai de participació del teixit social, econòmic, institucional i cultural de la ciutat, animant a reflexionar d’una manera compartida sobre el desenvolupament sostenible a futur de la nostra ciutat i el nostre entorn. En la sessió d’este matí s’ha posat de manifest que València aposta per un turisme sostenible i intel·ligent, que implique el turista, al resident i a les empreses del sector.

La taula de diàleg ha estat moderada per Cristina Vázquez, redactora del periòdic El País, i conformada per Enrique Bigné, catedràtic de Comercialització i Investigació de Mercats a la Universitat de València; Mª José Viñals, catedràtica de la Universitat Politècnica de València i docent del Màster de Conservació del Patrimoni i del Grau de Ciències Ambientals de la UPV; Eva Blasco, presidenta de CEV València; Oscar Perelli, director de l’Àrea d’Estudis i Investigacions d’Exceltur, i Antonio Bernabé, director de Visit València.

Durant la inauguració de la jornada, Emiliano García ha destacat que “València ja té consolidada, en matèria turística, unes eines de participació, diàleg i consens, útils i eficaços, perquè tots els actors vinculats al turisme puguen participar en la presa de decisions entorn de la política turística”. “Hem sigut pioners. I ha sigut precisament este model de cogovernança un dels pilars que ens ha permés obtindre el títol de Capital Europea del Turisme Intel·ligent”, ha destacat el regidor.

Durant la jornada s’han analitzat breument aquelles qüestions valorades positivament per a poder arribar a ser referent en turisme intel·ligent com la certificació de la petjada de carboni de l’activitat turística o el sistema d’intel·ligència turística. No obstant això, la jornada s’ha centrat més en els reptes que es presenten, ja que, com ha afirmat el regidor, “esta capitalitat no l’entenem com un objectiu complit i conclòs. A l’inrevés, este reconeixement és un punt de partida per a continuar sent referents en turisme intel·ligent cada any”.

Així, s’ha destacat que els 7,5 milions d’euros dels Fons Next Generation ajudaran a seguir avançat, a través del Pla de Sostenibilitat Turística que està impulsant la ciutat i que conjumina, novament, a tots els actors implicats en l’activitat turística. Un pla que contribuirà a millorar la competitivitat d’un sector empresarial “resilient, excel·lent i professionalitzat; que afavorirà l’experiència dels turistes- cada vegada més compromesos i responsables amb el seu impacte en els territoris que visiten i que volen contribuir al seu desenvolupament i la sensibilització dels residents perquè siguen, cada vegada, més conscients de les bondats del turisme també a nivell de conservació del patrimoni així com per la seua capacitat de projecció de la cultura valenciana”.

Tots els ponents han coincidit que la clau de l’èxit de la ciutat de València en qüestions turístiques ha sigut el treball conjunt entre l’administració pública, el sector empresarial local i la  societat civil. Així mateix, han destacat que este model continuarà sent fonamental per a la sostenibilitat i el futur de l’activitat turística, així com de la convivència a la ciutat entre residents i turistes. 

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.