València augmenta la recollida selectiva de residus quasi un 20 per cent en el primer trimestre de l’any 

El vicealcalde Campillo es felicita «perquè la tendència confirma que la ciutadania té interioritzada cada vegada més la cultura del reciclatge»

Les dades de recollida de residus “demostren que la ciutadania de València incrementa el seu compromís amb l’economia circular”. En el primer trimestre d’enguany, el servici de Residus Urbans ha constatat un augment de quasi el 20 per cent en la recollida de matèria selectiva (orgànica, vidre, paper-cartó i envasos), alhora que s’han reduït vora un 10% el nombre de tones de trastos, mobles i objectes depositats a la via pública. «Les dades confirmen que la ciutadania de València té interioritzada cada vegada més la cultura del reciclatge», ha assegurat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, després de conèixer este primer balanç de l’any.

Segons les dades del servici de Residus Urbans, en el primer trimestre de 2022 s’han recollit un total de 25.811.227 kg de matèria selectiva, és a dir, un 19,39% més que el mateix període de l’any passat. «En l’anàlisi observem que mes a mes este percentatge ha augmentat, ja que en gener l’increment fou del 17% i en març este percentatge ja assolix el 22%, una bona perspectiva per l’objectiu d’aconseguir que la ciutadania recicle cada vegada més en la nostra ciutat», ha manifestat el vicealcalde Sergi Campillo.

Entre les fraccions de selectiva, la pujada més important continua sent en orgànica, que augmenta un 40% fins als 9,1 milions de quilograms recollits, mentre que el vidre frega el 27% d’increment fins a arribar als 4 milions de kg. La recollida d’envasos ha millorat un 10,9% amb 4,4 milions de kg i la de paper-cartó un 10,6% i 5,6 milions de kg. En el balanç de selectiva, s’ha de destacar que la recollida de mobles, trastos i objectes depositats en la via pública ha caigut un 9,39% (2,5 milions de kg), «especialment durant el mes de març, amb una caiguda del 12%», ha aclarit el vicealcalde.

Un mes de març de recuperació 

Quant a la recollida de resta (contenidor gris), les xifres indiquen un lleuger increment en este primer trimestre de l’any d’un 2,91 per cent, amb un total de 58,9 milions de quilograms recollits. «També ha sigut al mes de març en el qual més s’ha incrementat la recollida d’estes deixalles que acaben a l’abocador, la qual cosa significa que març ha sigut definitivament un mes de recuperació econòmica potent, malgrat les conseqüències de la invasió d’Ucraïna i la crisi energètica associada. Hem de recordar que també és el mes de les Falles i, per tant, es dispara l’activitat econòmica de la ciutat. En total, en el primer trimestre de 2022 el nombre total de residus recollits ha arribat fins als 84.770.567 kg, amb un increment del 7,42%. Mentre en gener i febrer l’increment era del 5%, en març la xifra ha sigut de 12%. Però hem d’estar satisfets perquè cada vegada la ciutadania recicla més, amb un nivell de separació tres punts superior respecte a les mateixes dades de l’any passat, en passar d’un 27,4% de residus separats el 2021 a un 30,4% el 2022. Un augment molt important en només un any», ha finalitzat Campillo.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia