València busca fórmules per facilitar espais a les entitats socials en Ciutat Vella

La regidora de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha visitat el Centre d’Inserció Sociolaboral “Akeloo” de Velluters

La regidora de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha visitat este matí el Centre d’Inserció Sociolaboral “Akeloo” de Velluters que atén 36 joves. El recurs està gestionat per “Itaka Escolapios”, una fundació creada i impulsada per l’ordre religiosa de les Escoles Pies i les Fraternitats Escolàpies l’any 2001.

Els joves que atenen es caracteritzen per no tindre recursos personals, socials o econòmics per la qual cosa no disposen de l’accés normalitzat a recursos tècnics i materials, generant-los menys oportunitats d’accés al món formatiu i laboral que este centre tracta de resoldre. 

La reunió ha servit perquè la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, coneguera de primera mà la problemàtica actual d’esta entitat, que ha hagut de deixar un local pròxim al d’este Centre d’Inserció Sociolaboral en el que tenia en funcionament un Centre de Dia per a Infància que atenia altres 36 xiquets i xiquetes i les seues famílies. El Centre de Dia s’ha traslladat ara a l’avinguda Tres Creus, però l’entitat desitja continuar oferint este servici al barri de Velluters.  

La regidora Isabel Lozano s’ha compromés a que l’Ajuntament de València facilitarà espais a les entitats socials en Ciutat Vella perquè “no podem deixar que la pressió urbanística i turística que afecta al centre històric de la ciutat acabe desplaçant la intervenció social comunitària en els barris d’esta part de València, que és molt necessària en alguns casos”. 

En tot cas, l’entitat no ha deixat de fer una atenció a la infància en el barri, a través d’un programa amb 28 xiquets, però que no arriba al nivell d’intervenció que duien a terme abans amb el Centre de Dia Convivencial anomenat “Saó”.

Isabel Lozano ha expressat que “és una bona notícia que la ciutat tinga tantes iniciatives a nivell social i del tercer sector perquè suposa que tenim una xarxa viva d’associacions que treballen en col·laboració en l’Ajuntament de València per garantir els drets i la qualitat de vida de les persones més desfavorides. I des de l’Ajuntament estarem al costat de totes estes entitats, responent a les seues necessitats i oferint-los espais adequats per a desenvolupar una tasca tan important”. 

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia