València destina 6,3 milions d’euros en ajudes a la vivenda durant el 2022

L’any 2022 l’Ajuntament de València va destina 6,3 milions d’euros per garantir el dret a l’habitatge a la ciutat de València. Unes ajudes de les quals s’han beneficiat més de 5.400 famílies. Es tracta d’un pressupost nou vegades major al que es va destinar l’any 2014, que era de tan sols 712.000 euros. 

Estes i altres dades han sigut oferides per la regidora de Vivenda, Isabel Lozano. En una compareixença pública en la qual ha fet balanç de les actuacions realitzades pel consistori en matèria d’habitatge en els últims anys.

Lozano ha donat a conèixer, a més, els plans de futur. Entre els quals destaquen les 453 vivendes que estan projectades a la ciutat de València per als pròxims anys. Distribuïdes en diferents projectes.

També es construiran 200 habitatges de promoció pública. 48 per a cooperatives en règim de dret de superfície i 180 de promoció pública-privada en la modalitat de lloguer assequible. Que seran finançades amb fons europeus en diferents parcel·les municipals, principalment en zones com el Parc Central, Massarojos o Malilla.

Pel que fa a les ajudes al lloguer, Lozano ha recordat que es van començar a concedir l’any 2016 i “financien el 40% del preu del lloguer”.

Com a novetat en este apartat, la regidora ha explicat que en 2023 el pressupost destinat serà de 3 milions d’euros. Ampliables a 4, front als 2,4 milions del 2022.

Pel que fa a l’Oficina Municipal pel dret a l’habitage, que es va posar en funcionament a l’octubre del 2021. S’han atés 1443 famílies i entre les diferents problemàtiques que arriben a l’oficina destaquen l’impagament del lloguer o la no renovació d’este, que suposen el 50% de les peticions.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.