València dona el primer pas per personar-se en el cas Azud com a acusació particular

L’alcalde impulsa este acord per “vetlar pels interessos públics i treballar per recuperar els diners dels valencians i valencianes” 

L’Ajuntament demana personar-se en el cas Azud com a acusació particular. Ho ha aprovat hui la Junta de Govern Local, a proposta de l’alcalde, Joan Ribó, i “amb l’objectiu de recuperar els diners que s’hagen pogut sostraure de les arques municipals”. L’alcalde ha informat en concloure la reunió d’este òrgan de govern “que ha impulsat este acord per defensar els interessos públics”.

“Volem treballar perquè es tornen els recursos que han pogut ser desviats arran l’esmentada causa en la qual s’investiguen, entre altres delictes, el de tràfic d’influències i el de cobrament de comissions il·legals. Volem, per damunt de tot, recuperar els diners que són de tots i totes les valencianes”, ha afirmat l’alcalde, en subratllar que “es tracta d’un tema molt important”.

Pel que fa a la quantitat que l’Ajuntament hauria de recuperar, Joan Ribó ha explicat que “la documentació és extensíssima i encara no es pot parlar d’una xifra concreta”. “El que està clar –ha insistit- és que la finalitat del procés que s’enceta amb l’acord de govern aprovat hui és vetlar pels interessos públics i treballar perquè estos diners, que han anat suposadament a campanyes electorals i a les butxaques de les persones, tornen cap a la ciutadania”, ha ressaltat.

L’alcalde ha repetit que “cal sol·licitar del jutjat amb la major immediatesa que s’admeta la personació del consistori en el cas Azud, especialment quan ja s’està citant a declarar algunes de les persones investigades, a les declaracions de les quals no podem acudir sense estar prèviament personats en el procediment”.

Per últim, l’alcalde Joan Ribó ha recordat que en 2019 la jutgessa va considerar “prematura” la petició del consistori de personar-se en la causa, que en eixe moment estava declarada secreta. “Ara bé, després de l’alçament parcial del secret de sumari, és necessari conéixer amb precisió l’abast de les actuacions que s’investiguen derivades de contractació pública formalitzada per este Ajuntament abans de 2015”, ha conclòs

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia