València enceta les festes del Corpus Christi

Hui se celebra el Dia del Corpus Christi, festivitat religiosa i cultural que té lloc 60 dies després del Diumenge de Resurrecció.

A València, aquesta festivitat també és coneguda com a “Festa Grossa”

Una de les tradicions més arrelades a la ciutat, que combina elements pagans i religiosos en una proposta cultural que atrau milers de visitants. 

Com cada any, els principals esdeveniments de la Festa del Corpus Christi de València són la Cavalcada del Convit i la Processó General. Que tindran lloc durant el cap de setmana.

Un altre dels elements més característics de la festa del Corpus Christi en València són les Roques, carros antics que són arrastrats des del Museu de les Roques a la Plaça de la Verge per cavalleries engalanades. A més, durant la celebració es duu a terme la dança de la Moma, que simbolitza la lluita entre la virtut i els sets pecats capitals. 

Les festes del Corpus conclouran el 2 de juny.

Esta vesprada, la missa solemne serà a les 20 hores seguida del pregó de Rafael Solaz Albert. El divendres 31, trasllat del bestiari i les roques des de les 9 hores i activitats nocturnes des de les 23:30. El dissabte 1, es representaran els misteris i hi haurà concerts a la plaça de la Verge, culminant amb un passacarrer a les dotze de la nit.

El diumenge 2, comença amb repics de campanes i una missa pontifical a les 10:30, seguida de la Cavalcada del Convit i mascletà. Per la vesprada, a partir de les 16:30, desfilades de roques, carros de murta i gegants. L’eixida de la Moma serà a les 17:30 i la processó final, a les 19:00, acompanyada d’un volteig de campanes fins a les nou de la nit. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.