València homenatja a Martínez Castellano i perpetua el nom del seu primer alcalde democràtic en un espai al Parc de Capçalera

València està de dol per la pèrdua de Fernando Martínez Castellano, el primer alcalde de la democràcia instaurada a Espanya després de la Transició.

Des del dilluns i fins demà dimecres 22 de maig, les banderes de l’edifici municipal romandran a mitja asta, en record de qui a títol pòstum donarà nom a un espai situat a l’entorn del Parc de Capçalera. 

Així ho ha anunciat l’alcaldessa de València, Maria José Catalá, en el Ple extraordinari celebrat al Saló de Cristall per a acomiadar i lamentar la defunció de qui va prendre la vara de comandament del consistori després de la transició democràtica.

Catalá ha transmés les condolences a la família de Martínez Castellano, present en la sessió plenària, i ha agraït el seu lliurament a la ciutat com a servidor públic i la seua lleialtat i amor per València. 

En representació del grup municipal socialista, la seua portaveu Sandra Gómez ha ressaltat els valors d’un Partit Socialista que va dotar les ciutats, els municipis i els barris d’allò essencial, permetent respirar llum i llibertat.

D’altra banda, la portaveu del grup Compromís, Papi Robles, ha reconegut la valentia de qui va encapçalar el primer govern democràtic de la ciutat, així com la seua defensa de valors com el diàleg. 

El Ple extraordinari ha comptat amb la presència dels nets i la neboda de l’alcalde Fernando Martínez Castellano i altres figures destacades com l’exalcalde de València Joan Ribó, l’exregidor Vicent Garcés i els cronistes de la ciutat Paco Pérez i Vicente Baydal.

L’Ajuntament ha suspés tots els actes oficials i ha posat a disposició de la ciutadania un llibre de condolences per honrar la memòria de Martínez Catellano.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.