València obre el primer lavabo auto rentable de la ciutat al jardí d’Enric Granados de Patraix

El vicealcalde Sergi Campillo destaca “l’aposta del consistori per a crear una xarxa de banys autònoms a fi de donar resposta a una demanda creixent d’estes instal·lacions per part de la ciutadania” 

L’Ajuntament de València ha obert al públic este mes d’agost el primer lavabo auto rentable de la ciutat al jardí de la plaça d’Enric Granados del barri de Patraix, una instal·lació sol·licitada per la ciutadania mitjançant els pressupostos participatius Decidim València. La inversió total per al subministrament i les obres d’este bany ha estat de 82.914,38 euros (IVA inclòs).

El lavabo auto rentable de Patraix serà el primer d’una xarxa arreu de la ciutat, la qual continuarà a la façana marítima com a conseqüència de la demanda ciutadana d’este tipus d’instal·lacions també als pressupostos participatius. D’esta manera, “l’Ajuntament de València aposta per la modernització i l’increment de la qualitat dels servicis públics en benefici del benestar de la ciutadania”.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha declarat “la disponibilitat de lavabos públics és una demanda creixent del veïnat als nostres barris, ja que per a grups concrets de població, i especialment per a les persones majors, és un servici necessari quan estan als jardins o a les nostres places i carrers”. “De fet –ha afegit- a la recentment inaugurada plaça de la Reina s’hi ha instal·lat un lavabo per tal de complir amb esta reivindicació ciutadana. Ara bé, no només el centre de la ciutat ha de tindre este tipus d’instal·lacions, als barris també són necessàries. Per això, hem instal·lat el primer model de lavabo auto rentable a un jardí del barri de Patraix”.

El model de bany auto rentable ubicat al jardí de la plaça d’Enric Granados ha estat subministrat per l’empresa Olprim i consisteix en una cabina prefabricada amb un sistema automàtic d’auto neteja de l’inodor i del lavabo després de cadascuna de les utilitzacions. És d’ús gratuït i està obert cada dia de 7 a 23 hores. Per la seua banda, el pis del bany es desinfecta cada 10 usos.

Sistema antivandalisme

L’Organisme Autònom Municipal de Parcs, Jardins i Biodiversitat Urbana serà l’encarregat del manteniment d’esta infraestructura i, de fet, tot i ser auto rentable i per tal de monitorar com funciona esta nova infraestructura, s’ha dissenyat un programa diari de suport manual de neteja i de comprovació de l’operativa del lavabo, a més de revisar i reposar el material que siga necessari (sabó, paper…). La instal·lació compta amb un sistema anti vandalisme, encara que la persona operària que el visita cada dia també comprova que no ha patit cap desperfecte.

València, finalista del títol de Capital Verda Europea 2024

Sergi Campillo ha recordat que “la millora dels jardins mitjançant l’impuls d’una xarxa de banys auto rentables és una de les prioritats de l’Ajuntament de València per a la millora de la infraestructura verda de la ciutat, finalista al títol de Capital Verda Europea 2024”. Este premi, dotat amb 600.000 euros, està promogut per la Comissió Europea des de 2010 per tal de reconéixer els projectes i el compromís per l’ecologia urbana, alineats en el Pacte Verd Europeu, l’Estratègia de Biodiversitat 2030 de la Unió Europea o els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Esta competició de València per a esdevindre Capital Verda Europea 2024 se suma a altres fites europees i mundials de la ciutat com ara la consecució de la Capitalitat Mundial del Disseny 2022, la Capitalitat Europea del Turisme Intel·ligent 2022, la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible 2017 o ser una de les cent ciutats triades per la Unió Europea per ser climàticament neutra el 2030.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.