València organitza tallers d’animació a la lectura per a xiquets i xiquetes en la Fira del Llibre

0421 57 Fira del Llibre de València

Les biblioteques municipals disposaran d’una haima amb bibliografia i mobiliari adaptat al públic infantil

es activitats organitzades per la Regidoria d’Acció Cultural en la 57 edició de la Fira del Llibre estan dirigides al públic infantil i es desenvoluparan bàsicament els caps de setmana, des del dissabte 30 d’abril fins el diumenge 8 de maig. A més, el dia 29 es donarà a conéixer la persona guanyadora del segon concurs de microrelats amb temàtica al voltant de les biblioteques.

La 57 edició de la Fira del Llibre de València es desenvoluparà als jardins de Vivers del 28 d’abril al 8 de maig. Recupera així el calendari habitual després de les cancel·lacions i les modificacions provocades per les restriccions sanitàries derivades de la pandèmia.

La regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha manifestat “alegria” per tornar a vore l’estand de l’Ajuntament als jardins de Vivers un mes d’abril. L’edil ha indicat que “llegir ens fa lliures, ens ajuda a somiar, a saber i a contrastar. I sobretot, llegir ens ajuda a ser persones més crítiques amb el nostre entorn, i a tindre un criteri propi sobre allò que és millor per a nosaltres i per a la societat”.

En eixe sentit, Maite Ibáñez ha remarcat “la importància de la lectura en les xiquetes, els xiquets i els adolescents; els llibres són un recurs imprescindible per al seu procés formatiu, els permet imaginar, descobrir, viatjar i conéixer el món que ens envolta”. La titular d’Acció Cultural ha destacat el paper de les biblioteques municipals en el foment de l’hàbit lector entre el públic més jove, amb activitats com les que es desenvoluparan en la Fira del Llibre.

Els tallers d’animació a la lectura estan dissenyats per trams d’edat i temàtiques. Tindran lloc en horari de matí i de vesprada, dissabtes i diumenges. Per a xiquets i xiquetes a partir de 6 anys es duran a terme tallers sobre còmics i superherois (“Qui hi ha darrere de la màscara?”); vilans de còmic (“Una de vilans”) i gènere negre (“Misteris i gavardines”). Els tallers per al públic infantil a partir dels 5 anys se centraran en els personatges monstruosos en la literatura i el cinema (“Històries de monstres”).

Coincidint amb la celebració de la fira es duran a terme també mercats ambulants solidaris de llibres, des del dimarts 26 d’abril fins al dijous 28. La recaptació es destinarà a l’ONG Save the Children. Els mercats ambulants se situaran en diversos punts de la ciutat i en dies diferents: Biblioteca Azorín, Biblioteca Lluís Fullana i Mira, Biblioteca Joanot Martorell, Mercat Central, Biblioteca Eduard Escalante i Biblioteca Casa de la Reina.

També en el marc de les activitats organitzades en el marc de la Fira del Llibre, el dia 29 es donarà a conéixer la persona guanyadora del segon concurs de microrelats sobre les biblioteques. El certamen es convoca per a commemorar el Dia del Llibre, 23 d’abril, amb l’objectiu de fomentar la lectura i la creativitat literària.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia