València posa en valor el treball de les cooperatives i l’economia social 

La ciutat ha estat designada Capital Espanyola de l’Economia Social de 2024

“Valencia Capital de l’Economia Social 2024, l’economia amb valors”, el lema de la capitalitat

L’Ajuntament de València, en col·laboració amb les principals entitats de l’economia social, organitza el primer acte de la capitalitat 

Es donaran a conéixer les activitats que s’estan organitzant conjuntament per posar en valor el treball de cooperatives i l’economia social a València 

La ciutat de València ha estat designada durant 2024 Capital Espanyola de l’Economia Social, un reconeixement que respon a la importància que les cooperatives i l’economia social té en la societat valenciana. Sota el lema València Capital de l’Economia Social 2024, l’economia amb valors, es pretén reconéixer el treball d’esta manera de fer economia. Precisament este lema fa referència a la forma que tenen les empreses d’economia social de contribuir al creixement global, tenint molt presents uns valors que estan contemplats en la seua pròpia regulació jurídica.

En l’actualitat, l’economia social en la Comunitat Valenciana està formada per 9.400 entitats entre les quals es troben cooperatives, societats laborals, centres especials d’ús d’iniciativa social, empreses d’inserció, societats agràries de transformació, mutualitats de previsió social, confraries de pescadors i tercer sector d’acció social. Destaca pel seu paper crucial que exerceix en la generació d’ocupació i en l’enfortiment dels teixits socials i empresarials del país.

Estes organitzacions donen ocupació a unes 170.000 persones i representen una xifra de negoci de prop de 12.000 milions d’euros, segons les dades de VALESTAT (Observatori Estadístic de l’Economia Social de la Comunitat Valenciana) i CIRIEC-España.

L‘Ajuntament de València, després del reconeixement com a Capital Espanyola de l’Economia Social, estretirà la col·laboració amb les cooperatives de la ciutat i apostarà perquè este col·lectiu siga un aparador de bones pràctiques i un motor de canvi cap a una economia més justa, participativa i sostenible.

Des del consistori s’està treballant conjuntament amb les principals entitats de l’economia social, Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana, per a realitzar un complet programa d’activitats que pose en valor la capitalitat de 2024 que es donarà a conéixer en el primer dels actes que se celebra amb motiu de la designació de València com a Capital Espanyola de l’Economia Social. 

En este sentit, divendres que ve, 5 d’abril, l’alcaldessa de València, María José Catalá, rebrà en el Saló de Cristall de l’Ajuntament a tots els sectors implicats en les cooperatives i l’economia social i als seus màxims representants Emilio Sampedro, president de Concoval (Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana), i Juan Antonio Pedreño, president de CEPES (Confederació Empresarial Espanyola de l’Economia Social). A més participaran en l’acte el conseller d’Educació, Universitats i Ocupació de la Generalitat Valenciana, José Antonio Rovira, i la vicepresidenta segona del Govern d’Espanya i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.