València presenta la primera edició de “Flama Fest, festival del disseny jove”

València Capital Mundial del Disseny 2022 i la Regidoria de Joventut organitzen el primer festival de disseny jove

Tallers, converses amb artistes i una sessió dj en directe acostaran el disseny als joves amb una jornada repleta d’activitats en Àgora València

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de València presenta la primera edició de “Flama Fest, festival del disseny jove”, una jornada de tallers i xarrades comissariada per València Capital Mundial del Disseny 2022 com a part del seu programa oficial. L’esdeveniment se celebrarà dissabte 19 de novembre a l’Àgora València, amb tota una jornada ludicofestiva que s’estendrà des de les 10 hores i fins a les 22 hores del mateix dia.
 

L’esdeveniment començarà amb un primer taller de rotulació i cal·ligrafia impartit per l’expert en cal·ligrafia Joan Quirós de 10 a 12 hores. A continuació, de 12 a 14 hores, l’artista V de Vikinga durà a terme un segon taller de brodats creatius. Tots dos es dirigiran a joves d’entre 12 i 30 anys; l’assistència és oberta i gratuïta amb registre previ a través de la web www.joventut-valencia.es.

La vesprada del festival arrancarà amb una primera xarrada de 16.30 a 18 hores amb el duo creatiu Anna Devís i Daniel Rueda —dedicat a la fotografia arquitectònica i artística per a grans signatures de tot el món—. Seguirà amb una segona trobada de 18.00 a 19:30 hores amb els artistes urbans PichiAvo, coneguts per les seues intervencions pictòriques i escultòriques en entorns urbans, fusionant art clàssic i contemporani, tal com van fer en 2019 com a autors de la falla municipal de la plaça de l’Ajuntament. En este cas, les dos trobades estan totalment obertes a tot el públic que desitge assistir.

Com a tancament, de 20.00 a 22:00h el festival viurà una sessió dj de la mà de Giorgio Bonetti, seguida de la instal·lació lumínica de l’Àgora València.

Els artistes convidats han estat seleccionats per la seua notorietat a nivell internacional i, alhora, per la seua vinculació a la ciutat de València, una dualitat que representa l’esperit creatiu local i així com per la capacitat que han tingut de connectar amb el públic més jove.

El projecte naix amb l’objectiu de situar el disseny i la creativitat en la quotidianitat de la ciutadania jove de València, duent a terme activitats participatives, lúdiques i atractives en contingut i forma per al públic.

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha afirmat que “amb esta jornada volem acostar el disseny a les persones joves i destacar la seua importància en la nostra vida quotidiana, així com posar en comú les experiències d’artistes, joves creadors i professionals de les indústries creatives i culturals”.

Per la seua banda, Xavi Calvo, director de València Capital Mundial del Disseny 2022, destaca que “Flama Fest és una autèntica celebració del talent local de València. En molts casos es convertirà en un primer contacte per part dels assistents amb professionals de la creativitat; un motiu d’inspiració i gaudi, però també una oportunitat per tal que els i les més joves puguen valorar el disseny com una futura eixida professional”.

Programa

10.00 — 12:00h Taller de cal·ligrafia amb Joan Quirós

12.00 — 14:00h Taller de brodat creatiu amb V de Vikinga

16:30h — 18:00h Xarrada Anna Devís i Daniel Rueda

18:00h — 19:30h Xarrada PichiAvo

20.00h — 22.00h Dj Giorgio Bonetti

22.00h Instal·lació lumínica Radiant Lab

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.