València ret homenatge al primer cap de Servici de Jardineria

València ret homenatge al primer cap de Servici de Jardineria al nomenar el roserar dels Jardins del Real Pedro J. Salvador Palomo

El vicealcalde Campillo destaca que el canvi de nom «reconeix el vessant acadèmic, literari, de servici públic, d’estudi i d’actuació en la millora de la qualitat urbana» d’este enginyer agrònom

El vicealcalde de València i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha descobert junt amb la família de Pedro José Salvador Palomo la placa que dona el nom al Roserar dels Jardins del Real, una iniciativa que fou aprovada en la comissió informativa de Benestar i Drets Socials, Educació, Cultura i Esports, a proposta del vicealcalde. «Era un acte de justícia que portara el nom de Pedro J. Salvador Palomo, que va ser primer Cap de Servici de Jardineria de l’Ajuntament de València i impulsor del primer Pla Verd de València», ha explicat Campillo.

El vicealcalde de València ha assistit este matí a la descoberta de la placa en homenatge a Pedro J. Salvador Palomo al roserar dels Jardins del Real, els Vivers.

Un acte molt emotiu on ha assistit la família encapçalada per la seua dona Encarna García, els seus fills i filles, nets i també el germà de l’homenatjat.

A més, han assistit un bon nombre de persones vinculades a l’agronomia i a la jardineria de la ciutat, així com nombrosos companys i companyes del servici de Jardineria Sostenible i de l’OAM de Parcs, Jardins i Biodiversitat Urbana. En l’acte han pres la paraula José Palomares, cap de secció del Servici de Jardineria Sostenible de l’Ajuntament de València, Encarna García, dona de Pedro J. Salvador Palomo i finalment, el vicealcalde Campillo. Tots tres han posat en valor la profunda estima de Pedro J. Salvador Palomo per la ciutat i per la seua infraestructura verda.

Per aprovar el nom de Roserar Pedro J. Salvador Palomo es va fer un informe del Servici de Jardineria Sostenible, en el qual es considerava idoni este nom per la trajectòria personal i professional d’este enginyer agrònom.

El vicealcalde ha destacat que l’Ajuntament «ret homenatge a un dels tècnics més importants de jardineria que ha tingut l’Ajuntament de València, una persona que es va jubilar fa molts anys però que ha deixat una profunda petjada al servici, que va ser el director de l’oficina del Pla Verd en els anys 90 i que va coordinar l’elaboració d’este primer Pla Verd de la ciutat de València, que desgraciadament mai va arribar a veure la llum perquè el govern anterior no el volgué desenvolupar mai». Així, este canvi de denominació suposa un «reconeixement a la labor de Pedro J. Salvador Palomo per la ciutat de València, basada en el seu vessant acadèmic, literari, de servici públic, d’estudi i d’actuació en la millora de la qualitat urbana», ha afegit Campillo.

El vicealcalde ha explicat durant el descobriment de la placa que Pedro J. Salvador Palomo aprofundí en l’estudi de l’estabilitat i el risc de l’arbrat urbà, va presidir l’Associació Espanyola de Parcs i Jardins Públics, impulsant-ne la modernització, va indagar també a l’estudi de l’Horta de València, sent autor del primer Pla Verd d’aquesta ciutat i va ser pioner en els estudis de l’illa de calor urbana a Espanya.

«Per tot això, proposàrem que el Roserar dels Jardins del Real, Vivers, porte d’ara en avant el nom de Pedro José Salvador Palomo, com a just, encara que humil, reconeixement i sincera gratitud per part de l’Ajuntament de València a qui va fer de la seua voluntat de servei públic el sant i ensenya de la seua trajectòria professional. L’elecció del roserar no és baladí, ja que a més era un expert en roses», ha assenyalat el vicealcalde.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia