València tindrà una escola infantil municipal al barri de Malilla

L’escola infantil estarà situada prop del Parc de Malilla

València tindrà una nova escola infantil municipal de primer cicle al barri de Malilla, concretament al camí del Molí de la Fonteta i el carrer PAI Malilla Nord. Així ho ha anunciat la regidora d’Educació, Maite Ibáñez, qui ha afirmat que “treballem per augmentar l’oferta de places públiques d’educació infantil amb l’objectiu de garantir la universalitat de l’escolarització de 0 a 3 anys i facilitar la conciliació de la vida familiar i laboral”. La Regidoria d’Educació disposa d’una partida de 130.000 euros per a la redacció del projecte.

Maite Ibáñez ha afirmat que “amb la construcció d’una escola infantil per a xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys en el barri de Malilla, avancem en l’establiment d’una xarxa pública d’escoles infantils, modalitat que fa assequible econòmicament este servei municipal a les famílies”.

La futura escola infantil estarà situada entre els nous habitatges de Malilla i el barri consolidat, en una zona en expansió situada en les proximitats del Parc de Malilla i l’Hospital de la Fe. Es tracta d’una àrea en la qual es construeixen nous habitatges en les quals s’estan instal·lant famílies, moltes d’elles joves. A més, atesa la proximitat a l’Hospital de la Fe, podrà beneficiar també el personal sanitari amb fills i filles de 0 a 3 anys.

Ibáñez ha destacat que, juntament amb l’augment de la dotació econòmica del xec escolar i la seua ampliació al mes de juliol, esta és “la principal aposta d’este equip de govern per fer costat les famílies, per facilitar a les mares i pares a prosseguir amb el seu projecte vital, en una etapa en la qual les cures dels fills i filles ocupen una gran part del temps”. A més, “l’educació de 0 a 3 anys té sentit en ella mateixa perquè els primers anys constitueixen un moment bàsic per a potenciar el desenvolupament global dels xiquets i les xiquetes, enriquir les seues experiències inicials i afavorir l’adquisició dels primers hàbits i actituds”.

La regidora d’Educació ha assenyalat que “estem transformant Malilla amb noves dotacions públiques com el nou centre de salut, que ja està en obres, el futur CEIP 106 de Malilla, un centre educatiu nou i modern que substituirà l’actual col·legi municipal Fernando de los Ríos, que a més disposarà de tres unitats d’Infantil de primer cicle o el soterrament de les vies del tren, que unirà Malilla amb la resta de barris del sud de la ciutat a través d’un corredor verd. “Amb la futura escola infantil municipal, avancem en la premissa de ‘València a 15 minuts’, és a dir que el veïnat no estarà a més de quinze minuts a peu de qualsevol dotació o servei públic essencial”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.