València vol consolidar un sistema alimentari just, sostenible, sa i inclusiu

“La importància ètica i moral de reeducar-nos cap a sistemes alimentaris justos, sostenibles, sans i inclusius”. Eixe ha sigut el títol de la jornada que s’ha celebrat a l’ajuntament de Valencia, coincidint amb el dia mundial de l’alimentació. Filòsofs i experts dels CEMAS, el Centre Mundial de València per a l’alimentació urbana sostenible, s’han donat cita en el saló de cristall del consistori. 

Establir una alimentació i un sistema de producció sostenible amb el medi ambient, coherent i sa. Baix estes premisses, nombrosos experts nacionals i internacionals han tingut cabuda en un acte marcat per l’increment de preus dels aliments com a conseqüència de la invasió Russa a Ucraïna.  

En este acte, l’ajuntament ha volgut remarcar la tasca que està fent la ciutat de València per establir una alimentació més sana i sostenible al cap i casal. 

En esta jornada també s’han tractat aspectes fonamentals com el desaprofitament alimentari, les polítiques de gènere en el sistema alimentari, la relació entre l’àmbit rural i urbà, el canvi climàtic, o la supervivència i protecció del xicotet productor.

Comenta la notícia